A kókuszzsír az egészséges zsír, melyet a kókuszpálma gyümölcséből nyernek, Délkelet-Ázsiában, már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra. A kókuszolaj állaga a külső hőmérséklettől függ. 24-25 fok körül folyékonnyá válik, mint az olaj, ennél alacsonyabb hőmérsékleten az állaga szilárd.
A magas hőállósága miatt sütésnél többször is felhasználható ellentétben a hagyományos olajokkal, melyeket nem szabad többször hevíteni (és még egyszer sem egészséges magas hőfoknak kitenni, mivel ekkor rákkeltő anyagok keletkeznek benne, így a felhasználása egy sütésben kimerül). A kókuszzsír azonban stabil szerkezete miatt többször is felhasználható, többszöri hőhatás után sem keletkeznek benne méreganyagok, rákkeltő anyagok, nem oxidálódik, így egyben gazdaságos is.
További előnyös tulajdonságai:
- növeli az energiaszintet
- segítséget nyújthat a fogyásban
- javítja a tápanyagok felszívódását
- pajzsmirigy problémákra is ajánlatos
- segít a candida betegség leküzdésében
- fogyókúrázóknak is segíthet, mivel pozitív hatással van az anyagcserére, a többi zsiradék felszívódását és elégetését gyorsítja.
A szűrt kókuszzsír teljesen semleges ízű és szagtalan. Magasabb hőfokon nyerik ki, azonban vegyi anyagokat itt sem használnak ehhez a művelethez.
A szűrt kókuszzsír külsőleg bőr ápolására is alkalmas, csillogóvá teszi a hajat is.
Szavatosság: 2016.02.15
Forgalmazó: Lechner és Zentai Kft
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!