Mexikó a mártások országa, mindig mindenhez mártást tálalnak, ami általában csípős. Érdekes, hogy a kisgyerekek is ilyet esznek. A háziasszony kitesz az asztal közepére egy nagy tál „salsa” szószt, és azt fogyasztják reggelire, ebédre, vacsorára csirkével, tojással vagy bármi egyébbel. Eleinte nagyon csípősnek tűnik, de apránként hozzászokik a gyomor. A „salsa” mártás paradicsomból, hagymából, fűszerekből és a jellegzetes jalapeno paprikából készül. A jalapeno a mexikói konyha egyik legfontosabb kelléke, amihez itt Európában nem lehet hozzájutni.
Helyettesíteni talán a nálunk is ismert pepperónival lehet.
Ahogy Magyarországon mindent kenyérrel esznek, úgy Mexikóban mindenhez tortilla dukál. Ennek a kenyérféleségnek sok változata létezik. Az étkezéseknek megfelelően készülhet kukoricalisztből vagy búzalisztből, süthetik olajban chips-szerűre, amit aztán az ételbe mártogatnak, de készülhet sütőben lepénynek is, amit megtöltenek, mint egy palacsintát.
Csípős ízek, sok kukorica és még több vörösbab: így lehetne összefoglalni nagyon röviden a mexikói konyha legfontosabb jellemzőit, hozzávalóit. Majdnem minden mexikói étel elengedhetetlen része a tortilla (kukoricalepény), és sok fogás mellé kínálják a csípős salsa szószt is. Ezen kívül, az asztalon minden étkezés kelléke a só és a paprika is. A mexikói konyha érdekessége még, hogy a sütéshez nem használ zsírt, csak növényekből sajtolt olajat.
A kurzus során megismerkedhetsz Mexikóra jellemző ételekkel és fűszerekkel. 3 nagyon jellegzetes ételt készítenek, melyet egy közös vacsora keretén belül el is fogyaszthatnak!
Étel NEM elvihető, helyben fogyasztandó!
Minden alapanyagot A Bourbon Élmény Konyha biztosít!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!