Nem is olyan régen még mindenki otthon, saját maga készítette a családi sajtot, és nem bizalmatlanul válogatott a bolt hidegpultjában az előre felszeletelt áruk között. A házi sajtot mindenki a saját szájíze szerint fűszerezte, és pontosan tudta, mi került bele, ellenben a bolti gurigákkal, melyekről csak remélhetjük a legjobbakat.
De tényleg, mi kerül a sajtba? Mitől lesz kemény, vagy éppen krémesen lágy? Hogyan nyeri el a formáját, mennyi tejből készül, és egyáltalán, mit kell csinálni, hogy a tejből se nem kefír, se nem túró, de nem is vaj vagy tejföl legyen, hanem sajt?
A feledés homályába merült tudást szerencsére azért még elég sokan őrzik, és örömmel át is adják neked: a Boszorkány Múzeum műhelyében most egy 3 órás tanfolyam keretében ismerheted meg a sajtkészítés alapjait, sőt el is készítheted az első, saját sajtodat, amit fűszerekkel és gyógynövényekkel ízesíthetsz, és természetesen haza is vihetsz magaddal.
Lepd meg a családot különleges, fűszeres sajtcsodákkal, és gyorsan rájössz majd: semminek az íze nem fogható ahhoz, ami te magad készítettél!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!