Ha egyszer kóstoltál már kézműves sajtot, akkor tudod, hogy íze sokkal kellemesebb, zamatosabb, mint a „gyári” sajtoké. Arról nem is beszélve, hogy nem éretlenül kerül eléd. De ha finomabb a kézműves sajt, miért ne próbálnál meg te is készíteni? Sajtot kis mennyiségben is elő lehet állítani, és még finomabb is lesz! Ha a mesterfogásokat pedig elsajátítod egy sajtkészítő tanfolyamon, akkor otthon is könnyedén elboldogulsz vele.
A 3 órás foglalkozás alatt a parenyica és mozzarella sajtkészítés folyamatát lesheted el, különleges fűszerekkel ízesítitek és zsendicét is készítetek.
A sajtkészítést mind elméletben mint pedig gyakorlatban megismerheted. A workshop elvégzése után digitális receptkönyvvel kedveskednek neked és egy oklevéllel. Ha később szeretnél készíteni trappistát, parenyicát és egyéb finomságokat, ahhoz is segítséget nyújtanak.
Hazavihetsz 10 dkg sajtot és falatozhatsz is a helyszínen.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!