Ismered Woody Allen viccét a menzán panaszkodókról: az hagyján, hogy milyen rosszul főznek, de olyan kicsi adagokat is adnak! Na ennek éppen ellenkezőjére készülhetsz, ha a Pavillon de Paris-ba látogatsz!
A gourmet konyhát sok helyen mintha összetévesztenék azzal, hogy miniatűr adagokat adnak. Tény, hogy az elsődleges szempont itt is a minőség, és minden tál étel komolyabb műtárgyakat megszégyenítő gondossággal készül, de a négy fogásos menüsorral garantáltan jól is fogsz lakni, nem csak jót eszel.
Az Amuse bouche, ami szó szerinti fordításban a száj szórakoztatója, narancsos sütőtök lesz pisztáciával. Ezzel kötheted le az ízlelőbimbóidat addig, amíg magát a menüsort várod, és hidd el, már ettől sem lesznek éppen csalódottak.
Hogy az ebéd vagy vacsora hogy folytatódik, az rajtatok áll, hiszen a menüsort magatoknak állítjátok össze a kínlatból. Előételnek ott van például a klasszikus francia hagymaleves comté pirítóssal, de ha valami izgalmasabbra vágysz, libamájjal, fügével és tonkababos csokoládéval is túráztathatod magad, míg a főfogás megérkezik. Nyúlgerinc filé, fekete spagetti, áfonya… Jól hangzik! De lehet, hogy grillezett francia Brie sajt, wasabis burgonya és cékla még jobban? Rajtad áll!
Desszertnek mangó mousse és diós crumble, vagy éppen gyümölcsös Clafoutis vár rátok, hogy méltó lezárói legyenek ennek a különleges menüsornak. Egyetek, akár egy valódi francia gourmet, és lakjatok is jól!
Ezek közül választhattok:
Amuse bouche:
- Narancsos sütőtök, pisztácia
Előételek:
- Libamáj, füge, tonkababos csokoládé
- Francia hagymaleves, comté pirítós
- Burgundi csiga zöldfűszeres vajban sütve
Főételek:
- Nyúlgerinc filé, fekete spagetti, áfonya
- Francia fürj, ratte burgonya, posírozott zöldségek
- Grillezett francia Brie sajt, wasabis burgonya, cékla
Desszertek:
- Mangó mousse, diós crumble
- Gyümölcsös Clafoutis