A menü tartalmazza:
- Aperitif: Ozeki Sake – tradicionális japán rizsbor jégbe hűtve
- Előétel: Zensai moriawase – Zöldséges vegyes előétel (2 féle)
- Leves: Misoshiru – Miso leves
- Sashimi: Sake tataki – nyers királylazac szeletek perzselve, ponzu szósszal
- Főétel: Tori Yaki soba – friss zöldségekkel és csirke falatokkal pirított japán tészta
- Desszert: Wagashi – házi japán joghurtos puding friss gyümölcsökkel
Japán egy külön világ, a sziget, ahol mindenki megőrzi a tradíciókat, és még fontosak a hagyományos értékek, és a minőség előbbre való a sietség helyett.
Ugyanakkor innen származik az újító ötletek sokasága, Japán élen jár a fejlődésben és a technikai csodákban is, ez a kettősség pedig a konyhájában is megfigyelhető.
A titkos szigetvilág rejtelmei most előtted is feltárulhatnak, az első magyarországi Kanpai Izakaya japán bisztro 5 fogásos menüjében japán tradícionális ízei egyesülnek a modern igényeket is kielégítve.
Aperitifként mindjárt itt van az Ozeki Sake vagyis a tradícionális japán rizsbor jégbe hűtve, aminek ízét még biztosan sokáig nem feleded.
A kétféle zöldséges előétel után olyan klasszikusok kerülnek az asztalra, mint a miso leves és az elmaradhatatlan sashimi.
A könnyű fogások mellett marad hely a desszertnek is, amit tényleg vétek lenne kihagyni.
Az ételfotók nem a menü tartalmát mutatják, csak illusztrációk.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!