A menü tartalmazza:
- Aperitif: Umeshu-Japán Szilvabor
- Előétel: Zensai moriawase – Zöldséges vegyes előétel (2 féle)
- Leves: Misoshiru – Miso leves
- Sushi: Sake kappa maki – Lazacos-uborkás szusitekercs
- Főétel:
- Karei shio yaki – Vaslapon grillezett sós lepényhal egészben sütve, (kb.: 30 dkg)
- Ebi grill – Grillezett fekete tigrisrák
- Wafu salada – Friss japán saláta szezámos dresszinggel
- Gohan - Japán párolt rizs
- Desszert: Házi készítésű japán édesség Wagashi ,friss gyümölcsökkel
Japán egy külön világ, a sziget, ahol mindenki megőrzi a tradíciókat, és még fontosak a hagyományos értékek, és a minőség előbbre való a sietség helyett.
Ugyanakkor innen származik az újító ötletek sokasága, Japán élen jár a fejlődésben és a technikai csodákban is, ez a kettősség pedig a konyhájában is megfigyelhető.
A titkos szigetvilág rejtelmei most előtted is feltárulhatnak, az első magyarországi Kanpai Izakaya japán bisztro 5 fogásos menüjében japán tradícionális ízei egyesülnek a modern igényeket is kielégítve.
Aperitifként mindjárt itt van az Umeshu vagyis a tradícionális japán szilvabor jégbe hűtve, aminek ízét még biztosan sokáig nem feleded.
A kétféle zöldséges előétel után olyan klasszikusok kerülnek az asztalra, mint a miso leves, az elmaradhatatlan sushi tekercs.
A könnyű fogások mellett marad hely a desszertnek is, amit tényleg vétek lenne kihagyni.
Az ételfotók nem a menü tartalmát mutatják, csak illusztrációk.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!