1. Dobogó Pince - Satöbbi Furmint 2008 (Tokaj)
Komplex, száraz bor, mely ásványosságával kifejezi a termőhely értékeit, aromavilágával a Furmint szőlőfajta erényeit. Ízében mandarin, körte, zöldtea, virágok, csipetnyi vanília és mandula játéka színezi a kerek, feszes savszerkezetet.
Alk: 12%
Kiszerelés: 0,75 liter
2. Dobogó Pince - Satöbbi Hárslevelű 2009 (Tokaj)
Világos aranysárga színű, testes bor. Ez egy komplex száraz bor, amely ásványosságával, élénk savaival kifejezi a termőhely értékeit.
Alk: 13%
Kiszerelés: 0,75 liter
3. Zsirai Pince - Furmint 2009 Középhegy (félszáraz)
Egy szép évjárat, szép bora. 2009-es meleg évben nem erjedt ki teljesen szárazra ez a bor. Ez azonban inkább előnyére vált. A 9 gramm maradék cukor nagyon szépen egészíti ki a savgerincet, és a komplex ízeket.
Kiszerelés: 0,75 liter
4. Zsirai Pince - Furmint 2009 (édes)
A novemberben szüretelt szőlőfürtök már megteltek napfénnyel. Ezekből a szemekből készülnek késői szüretelésű boraink. Az aszalt gyümölcsös mély illat után ízben is gyümölcsökkel találkozhatunk. Az aszúkkal vetekedő cukormennyiség kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság.
Kiszerelés: 0,5 liter
5 Zsirai Pince - Hárslevelű 2009 (édes)
A pohárba szagolva a hordós érlelés pörkölési jegyein túl birsalmát, mézet, mazsolát érezhetünk. A korty szerkezetét a lágy savgerinc mellett erős pozícióba kerülő maradék cukor, valamint a krémes textúra határozza meg. Az ízvilág az illatnak megfelelő: fűszeres, füstös, viaszos jegyek térnek vissza egy őszibarackos vonal mellett. Édesbor-kedvelőknek ajánljuk, akik kedvelik, ha betöltik a szájukat az édes, gyümölcsös, fűszeres ízek.
Kiszerelés: 0,5 liter
Zsirai Pince - Mád
Pincészetünk: "Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség" (Zsirai Csaba 1961-2011)
"Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat.
A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő Pincészetté nőtte ki magát. A tokaji borvidéken, Mádon, a villányi borvidéken, Palkonyán valamint a somlói borvidéken, a hegy déli oldalán, Somlóvásárhelyen rendelkezünk pincével, és kizárólag saját szőlőből készítjük a borainkat." Kiváló termőhely, idevaló fajta, lelkiismeretes gondoskodás, jó esztendő" szerintünk ez a jó borok titka.
Mondhatni "hungarikumok" előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett. Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal - akik inkább segítő barátok - visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki. Zsirai Petra és Kata"
Dobogó Pince - Tokaj
A Dobogó Pincészetet 1869-ben alapították Tokaj város központjában. A Dobogó név arra emlékeztet, ahogy a macskaköveken csattogtak a lópatkók, amikor a lovaskocsik végighaladtak az utcán a dűlőkből hazafelé tartva. Napjainkban a Dobogó egy kicsi, családi pincészet, amely kis tételekben magas minőségű borokat készít. Tehetsége van ahhoz, hogy összeházasítsa az évszázados hagyományokat és tradíciókat, a fiatalos, friss és egyedi szemlélettel. A Pince a Zwack család tulajdonában van.
1 palack bor súlya: 1,4 kg
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!