UPDATE: Kaptunk még 500 bónuszt, de siess, mert ez is hamar elfogy!
"Jól tudjuk, hogy a desszert sajt nélkül olyan, mint egy szép nő fél szemmel" (Anthelme Brillat-Savarin). Mi magyarok mégis ragaszkodunk a „félszemű nőhöz”, legalábbis Magyarország sereghajtó a sajtfogyasztásban. Márpedig a jó sajt nemcsak utolérhetetlenül finom étel, amely megszámlálhatatlan ízben falatozható, hanem élettani hatásai kiemelkedőek, arról nem is beszélve, hogy mennyire mélyen gyökerezik a készítése az európai gasztronómiai hagyományban. Egyszóval együnk sajtot, sok magyar sajtot, és nem mellékesen: jó minőségű magyar sajtot. Hogy eligazodj a magyar kézműves sajtok fajtái között, irány a 7. Magyar Ízek Vására!
Sokan nem is feltételeznék, hogy a jó minőségű kézműves sajt milyen csodás ízélményekre képes. Sokszor manapság is a bolti trappistával azonosítjuk ezt az ételcsodát. De a vásáron nemcsak finom sajtokkal, hanem olyan különlegességekkel is megismerkedhetsz, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj. Az eseményen hazánk 150 kistermelője, 30 sajtmestere képviselteti magát, akik 72 ezer liter tej felhasználásával, megközelítőleg 6.000 kg sajttal és különleges kézműves tejtermékek széles skálájával készülnek a Vásár látogatói számára.
A szervezők számos színes színpadi programmal kívánják bemutatni a tej különféle felhasználási módját, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos recept ötlettel is szolgálnak a minőségi kézműves sajtok kedvelőinek a helyszínen.
A színpadi bemutatók mellett a hétvége kiemelt programja a Borjour Zenit rendezvény lesz (külön belépő megváltása szükséges), melynek keretén belül magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be a Vásárra kilátogató közönség számára.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!