„Érezni gyümölcsös jegyeket, enyhe fűszeres zamatot, a keletről fújó szél páratartalmát, és a szüretelő munkások dalának oktávjait.” Hasonló légből kapott badarságokkal is szórakoztathatod a vendégeidet, amikor a vacsora mellé felnyitsz egy palack bort, de hosszú távon mindenki boldogabb lesz, ha inkább tudod, hogy mit csinálsz, és olyan bort kínálsz az étel mellé, ami valóban passzol hozzá, és megtámogatják egymás élvezeti értékét.
Ez persze, ha semmit sem tudsz a borokról, nem is olyan egyszerű. Amikor belépsz egy bolt ajtaján, talán még halkan ismételgeted magadban, hogy fehér húshoz fehéret, vörös húshoz vöröset, de amikor meglátod a borkínálatot, gyorsan elveszítheted a kevéske önbizalmadat is. Jó bornak is kell a cégér, ugyebár, ezért a palackok mind arról próbálnak meggyőzni, hogy velük jársz a legjobban, és a tömérdek információ közt hamar megrészegülhetsz, pedig még egy kortyot sem ittál.
A Bourbon Kreatív Élménykonyhában Perna Andor lesz a segítségedre abban, hogy elsajátítsd a borkóstolás legalapvetőbb ismereteit, és a borválasztás ne stresszforrás, hanem valóban kellemes program legyen.
Az alapvető ismeretek elsajátításával képes leszel magabiztosabban bort választani, és azt is tudni fogod, hogyan, hány fokon érdemes azt kínálni, így nem csak az élvezetek egy egészen új tárházát nyithatod fel magad előtt, de még jobb házigazdává vagy háziasszonnyá válhatsz.
A beszélgetéssel egybekötött borkóstolás után egy élménysütésre is lehetőségetek lesz, hiszen mégis csak egy a Bourbon Kreatív Élménykonyha specialitása.
Program:
- Szőlészeti alapismeretek
- Magyarországii vidékek, àltalànos szőlőfajtàk jellemzése
- Bor és ételek megfelelő pàrosìtàsa az ideàlis hőmérsékleten
- Otthonra mit vàlasszunk alkalomhoz és évszakhoz illően
- Kóstolás
- Élménysütés
Az összesen 3 órás program során 4 féle bort kóstoltok majd meg: egy fehér, egy rozé vagy siller, egy vörös és egy desszert bort.
Fehér fajták: savignon blanc, irsai olivér, ezerjó, juhfark, olaszrizling, chardonnay, muscat ottonel.
Vörös fajták: kadarka, kékfrankos, portugieser, cabernet savignon és franc, zweigelt.