Ha nemcsak inni, de profi módon elkészíteni is szeretnéd a mindennapi kávédat vagy akár mások kávéját, akkor a barista képzésen a helyed, ami egy olyan alaptanfolyam mint a vezetésnél a KRESZ-oktatás. A példánál maradva a kávégépeknek csakúgy mint az autóknak, sok múlik a finombeállításán és azon, hogy hogyan bánsz velük, mert igazán ettől lesz a kávézás valódi élmény.
A 4 napos intenzív hétvégi elméleti és gyakorlati képzés során a világhírű La Marzocco kávégép gyártó cég csúcsmodelljén, egy LaMarzocco Strada EE típusú gépen és két professzionális Eureka őrlőn sajátíthatod el a kávékészítés alapfogásait és trükkjeit. A tanfolyam oktatója Bikki Tamás, profi barista, a Double Shot Coffee tulajdonosa.
A képzésnek helyet adó Belatte Cafe & Bakery speciality kávézó és pékség kiváló helyszín arra, hogy élesben is megtapasztaltad a kávékészítés és a vendéglátási folyamatokat gyakorlati szinten.
A tanfolyam tematikája:
- a kávé története
- használati gépek eszközök bemutatása- gyakorlási lehetőséggel
- Espresso metodus
- örlőállítás
- Espresso kávé készítése
- tejgőzölés / Latte Art alapismeretek
- alternatív kávé készítése filter eszközökön
- a kávégép karbantartása, tisztítása
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!