Egy pohár finom bor minden ételből a legjobbat hozza ki, de a legtöbbször csak amolyan másodhegedűsként kap szerepet, jó esetében legalább az egyik fogáshoz illeszkedve. Ezt elégelték meg a méltán híres Ráday Bisztróban, és összeállítottak egy borvacsorát, ahol a szezon libás kedvencei mellé a legfinomabb bortételsort kínálják.
Előre szólunk, itt nem néhány gyors büféfogásról lesz szó, a 6 fogásos lakoma az étterem konyhájának legjavából kerül ki, mi pedig már lazítottunk kicsit a nadrágszíjunkon, hogy végigolvastuk a menüsort.
A libaételek kínálatából szemezgető fogásokat minden alkalommal egy pohár finom, minőségi bor kíséri, a főételek közül pedig még ki is választhatod, mihez van inkább étvágyad.
Koccints a legkiválóbb borokkal a szezon legfinomabb ételeire - ha minket keresnél, mi a Ráday Bisztróban leszünk!
Menüsor:
Vendégváró:
- Libatepertős, füstöltsajtos mini pogácsa
Hideg előétel:
- Füstölt libamell carpaccio ribizli pürével
- Eger Petrény Tramini 1,5 dl
Meleg előétel:
- Grillezett libamáj sült almával , Tokaji Aszú mártásban
- Egri Petrény Csillag Cuvée ( fehér Bikavér ) 1,5dl
Leves:
- Tárkonyos libaleves, libanyakkal töltött batyuval
- Egri Petrény Chardonnay 1,5 dl
Főétel 1:
- Rozmaringos pecsenye kacsacomb pékné módra, Egri Petrény fehér bikavér, boros káposztával
- Egri Petrény Pinot Noir 1,5 dl
Főétel 2:
- Kakukkfüves libamell aszaltszilvával töltve ,illatos jázmin rizzsel, Pinot Noir hagymalekvárral
- Egri Petrény Syrah Cuvée 1,5 dl
Desszert:
- Lúdláb torta
- Egri Petrény December 1,5 dl
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!