A Tommy di Napoli mást, többet szeretne adni vendégeinek, mint a többi olasz étterem a fővárosban. Elsősorban eredeti olasz alapanyagokból, olasz szakemberek irányítása mellett autentikus olasz - egészen pontosan - Nápolyi ételeket. Sosem volt cél egy fennkölt „Fine Dining” étterem létrehozása, sokkal inkább a barátságos, vidám, jó hangulatú Nápolyi trattoriát szeretnének megidézni Budapesten. Ez a szemlélet vezetett a kollégák kiválasztásánál is, akik lelkesen és vidáman igyekeznek kielégíteni a vendégek kívánságait.
Az étterem belső kialakításával Európa egyik legkiemelkedőbb építész irodáját bízták meg, ragaszkodva a magas minőségű anyagok felhasználásához, melyek egy részét Olaszországból hozatták. Megérte a sok fáradozás, a számtalan éjszakába nyúló egyeztetés tervezőkkel, kivitelezőkkel, hiszen egy olyan miliőt sikerült kialakítani, ahol bárki otthon érezheti magát.
Borvacsorák, az est alatt profi zenészek játszanak. A fogások között sommelier mesél a borokról.
1. számú ajánlat, 2015. 01. 29.
- Itáliai sajtkavalkád házi kenyérrel
- Kertész Családi Pince - Királyleányka
- Insalata roppanós kerti zöldekkel és érlelt sonkaszalagokkal
- Csobánci Bormanufaktúra - Aspirato
- Kézzel készített olasz tészta krémes parmezán szósszal
- Pók Tamás Pincészete – Egri Leányka
- Hússal töltött ravioli erdei gomba szotéval
- Pók Tamás Pincészet - Négykezes
- Citromos mascarpone mousse piskóta talléron
- Zonin Frizzante D.O.C
2. számú ajánlat, 2015. 02. 06.
- Érlelt parmezán forgácsok rukkola ágyon extra szűz olivaolajjal
- Sike Borászat - Egri Csillag
- Klasszikus Bruschetta falatok
- Csobánci Bormanufaktúra – „Fruska” rosé
- Pulyka java grillen sütve paszternák pürével és vaníliás körtével
- Bussay Pincészet - Rajnai Rizling
- Bazsalikomos paradicsom ragu Pancetta konfettivel tészta fészekben
- Von Beöthy Kézműves pince – Gilgames
- Mézes-diós nápolyi sütemény csokoládé forgácsokkal
- Vineum Borház - Késői szüretelésű Furmint
3. számú ajánlat, 2015. 02. 12.
- Mediterrán saláta lazac paplannal
- Bussay Pincészet - Rajnai Rizling
- Jérce medalion paradicsommal és mozzarellával grillezve
- Hollóvár kézműves Pince – Hárslevelű
- Kemencében sült Focaccia koktélparadicsommal és morzsolt rikottával
- Dula Pince - Nyáridő rosé
- Grillezett marhahátszín érlelt balzsamecettel és rukkolával
- Vesztergombi Pince – Turul
- Szicíliai körtetorta kandírozott gyümölcsökkel
- Vineum Borház - Késői szüretelésű Furmint
4. számú ajánlat, 2015. 02. 19.
- Pácolt olivabogyók Provolone sajt kürtökkel és ropogós házi kenyérrel
- Kertész Családi Pince – Királyleányka
- Hideg olasz ízelítő helyben sütött grissini pálcikákkal és extra szűz olivaolaj permettel
- Csobánci Bormanufaktúra – „Fruska” rosé
- Sertésszűz medalionok kapribogyóval, „Vesuvio” paradicsommal és fekete olivabogyóval
- Von Beöthy borászat – Siller
- Toszkán húsgombócok friss paradicsom szószban
- Vesztergombi Pince – Kadarka
- Friss gyümölcssaláta Limoncello redukcióval és citromfűvel
- Zonin Prosecco D.O.C.
Kézzel készített tésztákhoz Rimacinata lisztet ír az évszázados recept, melyet forró vízfürdő után Extra Szűz oliva olajjal locsolnak. A kézműves Mozzarella di Bufalát, mely Mondragoneból kerül az asztalra, a legnemesebb Prosciutto Crudo-val kínálják. A tésztákra huszonnyolc hónapig érlelt parmezán sajt forgácsai kerülnek.
A Salsiccia Dolce és Piccante a pizzákon köszön vissza, a Cacciotta, Gorgonzola, Taleggio, Stracchino sajtok bufala-val megkoronázva egy fatálon alkotnak ízletes kavalkádot.
A mosolygós Vesuvio paradicsom vagy a friss fűszernövények íze, illata utánozhatatlan és elengedhetetlen a Nápolyi ételek készítésekor.
A halak és a tenger gyümölcsei az Adriai és a Földközi tenger hullámai közül kerülnek az étterem szakácsai elé, akik legjobb tudásuk szerint egy modern, jól felszerelt konyha biztos hátterére támaszkodva készítik el, hagyományos olasz receptek alapján.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!