A boldog és kiegyensúlyozott élethez a testnek és a léleknek is a megfelelő tápanyagokra van szüksége. Hiszen a test-lélek-szellem hármasságában élünk, így minden összefügg egymással. Szeretnél finomat, egészségeset, könnyűt étkezni és mégis jól lakni? Ha megkóstolod az EgyenSúly Konyha ételeit, megtapasztalhatod, hogy az egészséges lehet finom, házias és változatos.
Az EgyenSúly Konyha kínálatában található ételek olyan alapanyagokból készülnek, amelyek a könnyebb emésztést teszik lehetővé, hogy az energiát ne a nehéz ételek megemésztésére használja a tested (a jól ismert étkezés utáni fáradtság), hanem szabadon fordítsd arra, amire szeretnéd, könnyednek és energikusnak érezd magad.
A Konyha célja, hogy minél több ember megtapasztalja azt, hogy a teste és a lelke ápolása által élhet egy boldog, egészséges és harmonikus életet. És hogy az alakformálás egy örömteli folyamat is lehet, ha úgy tekintünk rá, hogy milyen sok alapanyagból lehet változatos, laktató és finom ételeket készíteni. Ha bizonyos alapanyagokat külön fogyasztasz, akkor az étkezés élvezete megmarad, miközben könnyűnek érzed magad egy ízletes és bőséges ebéd elfogyasztása után is.
Néhány étlapon található ételről-italról bővebben:
A ZÖLDTURMIX: zöld levelek rengeteg ismert jótékony hatása mellett ez a legjobb lúgosító ital is.
A FERMENTÁLT ZÖLDSÉGEK is nagyon jó hatással lehetnek az emésztésre. A fermentálás során a zöldségek nehezen emészthető, gyakran puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok, nyomelemek és egyéb hasznos anyagok nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben hozzáférhetővé válnak. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését, beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A tejsavbaktériumok tevékenységük során megemelik az étel táperejét, és a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. Ha jótékony hatását élvezni szeretnéd, fogyasztása javasolt naponta étkezés előtt, illetve mellé.
Az étlapon található ételek borjúalaplével készülnek. Ez egy különleges erőleves, aminek az alapja a megfelelően összeválogatott csontos húsok, inak, izületek. Ezek adják a gyógyító tápanyagokat. Az ebből készített erőleves a bélrendszerben a jótékony hatású sejtek számára nyújt építőanyagot és nyugtató a gyulladásos területekre. Jó hatással van a csontok, izületek, inak állapotára. Visszaadja a bőr rugalmasságát, a köröm, haj megfelelő minőségét. Nálunk elsősorban bárány, borjú adja az alapanyagot. Ajánlom akár étkezés előtt folyadékként fogyasztva vagy zöldséggel gazdagítva levesként.
A DESSZERTEK többnyire eritrittel készülnek, és egészséges gabonákból. Ezért elképzelhető, hogy aki a nagyon édes ízekhez szokott, nem érzi majd elég édesnek. Viszont ha egy-két hétig csak ilyeneket fogyaszt és mellőzi az egyéb cukros étkeket, hamar átáll a szervezet. Sokkal ritkábban fogja kívánni az édes ízeket és az eritrites desszerteket is elég édesnek fogja találni. Nem beszélve arról, hogy a felesleges kilók távozásnak indulnak. Természetesen mértékkel fogyasztandó, de szeretettel önmagunk felé.
Vacsorára könnyű étkezés ajánlott.
Ez által megtapasztalhatod a folyamatos vitalitást, jobb emésztést, magasabb energiaszintet, sőt a „védőburok” is elkezd leolvadni.
Az ételek laktatóak, ezért az étkezések közötti 2-3 óra nassolás nélkül átvészelhető.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!