A görög Európa egyik, ha nem legizgalmasabb konyhája, ami évezredek során, különböző népek kultúráival találkozva, de a saját jellegzetességeit megtartva alakult olyanná, amilyennek ma mindannyian szeretjük. De milyen lehet egy igazi görög háziasszony konyhája? Hogyan zajlik egy hamisítatlan görög vacsora? És egyáltalán, tudsz te autentikus görög ételeket készíteni otthon is?
Niki Hristodoulou arra biztat, hogy igen, de ehhez persze előbb ad egy kis segítséget, és a saját vacsorájára hív meg.
A Bourbon Élménykonyha főzőestjén hagyományos, de egyszerű görög menüt készítetek, amit aztán majd otthon is újra meg tudsz alkotni.
Az elkészített menüt helyben, terített asztal mellett fogyaszthatjátok, így első kézből nyerhettek tapasztalatot a fűszeres, ízletes, mégis egészséges görög konyha hamisítatlan ízeiből.
Fűszerezd meg a telet egy kis mediterrán hangulattal! Irány Görögország konyhájába!
Előételek:
- Kaltsounia me prasa - Póréhagymás táskácskák
- Htipiti - Csípős paprikakrém
- Pantzaria - Céklasaláta
Főétel:
- Keftedakia fournou me saltsa domatas -Paradicsomos fasírtocskák cserépedényben sütve
- Patates lemonates - Citromos burgonya
Desszert:
- Jaurti me meli - Görög joghurt fenyőmézzel, dióval
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!