A török és a magyar konyha ízvilágában nagyon hasonló. Alapvetően a paprikás, tokányos, szaftos ételeket kedvelik, még a zöldségféléket is pörköltösen készítik. Talán kevesen tudják, de török kereskedők közvetítésével került hozzánk többek között a paprika, amit egyébként kezdetben borsként ismertek, annak az angol, pepper elnevezését vették át a törökök is. A török neve biber, kirmizi biber a paprika, kara biber a fekete bors.
Hazai szakácskönyvekben pedig az 1500-as években tesznek először említést róla fűszerként "törökbors" vagy "pogánybors" elnevezésekkel.
Ha szereted a csípőset, akkor bizonyára gyakran használsz paprikakrémet az ételek készítésekor - most hosszú időre beraktározhatsz belőle ajánlatunkkal, hiszen 720 grammos kiszerelésben vásárolhatsz minőségi paprikapasztát!
Felhasználása:
a klasszikus magyar és török konyha ételeihez: halászléhez, gulyáshoz, pörköltekhez és minden olyan étel készítéséhez, amely az erős paprika friss, markáns ízét nem nélkülözheti.
Összetevők: Friss erős paprika, só, tartósítószer: kálium-szorbát
Üveges kiszerelésű.
Egységár: 1.236 Ft/kg
Szavatossági idő: 2017.01.23
Forgalmazó: Agaoglu Kft.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!