A kínai büfék, főzelékfalók és tészta bárok úgy bukkannak fel a sarkokon, mint eső után, erdőben a gomba, de zsidó konyhával még mindig viszonylag kevés helyen találkozhatunk. Nem véletlen ez, hiszen az itthon egzotikusnak számító kínai ételeket is egyszerűbb elkészíteni, mint a világ talán legtöbb reguláját előíró zsidó konyha egy fogását elkészíteni, egy adag tészta kifőzéséhez pedig semmiképpen sem hasonlíthatóak a kóser ételek.
Így aztán azok, akik nem kóser családban nevelkedtek, jó eséllyel sokáig nem is találkoznak a kóser fogásokkal - viszont, ha egyszer megkóstolják a zsidó konyha leghíresebb fogásait, könnyen szerelembe esnek velük. A húslevesről, és a benne úszó maceszgombócokról például már valószínűleg mindenki hallott, de a Carmel Étteremben most ki is próbálhatod ezt az egész világot meghódító fogást. Főételként a Konyhafőnök ajánlata következik: sólet füstölt hússal, kuglival, tojással gazdagítva, desszertnek pedig mi más is jöhetne, mint a flódni, az édesség, ami egy süteményben egyesít mindent, amit a süteményekben szívesen látunk.
Ha csak most ismerkednél meg a kóser konyha remekeivel, vagy már régóta szerelembe estél vele, de akkor is, ha szigorú kritikával figyeled a kóser fogásokat, és mindent a nagymamád konyhájából kikerült ételekhez mérsz, a Carmel Étteremben a legjobb helyen jársz. Mazel Tov!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!