Versklasszikusok bónuszosítva-rovatunkban ma: „Jobb izű a falat, ha mindnyájan esznek...”, avagy pazar lakoma, négy bendőre hangszerelve, az igényes vendéglátás újlipótvárosi templomában, a Kánaán Étteremben.
E komoly múlttal bíró étterem messze nem az ígéret földje, sokkal inkább a tányéron testet öltő, ínycsiklandó valóságé, no meg a szívélyes és gyors szervizé. Pompás hely és alkalom egy bónuszban, hogy baráti társaságban falatozzatok egy jót.
Nos, a jobb sztorikat a végére tartogatni, öveken lazítani, máris kezdünk: belépőként a nemzetközi vizekre a Grillezett libamáj bodzás császármorzsával, házi almakompóttal. A tartalmas leves-sorban pl. Sütőtök krémleves pirított tökmaggal, madársalátával.
A főfogások között klasszikus és modern egyaránt csábít, előbbire a Kánaán hamburger cheddar sajttal marhából vagy csirkemellel coles-law salátával, utóbbira a Libacomb sütőtökös gnocchival gyömbéres körtével a kitűnő példa. Legalább ilyen ígéretes kompozíció a Csirkemell steak cheddar sajttal és Fekete erdő sonkával töltve, burgonyapürével, póréhagyma mártással, a nagyétkű húsevők pedig a Rablóhúsra csaphatnak le sajttal, tejföllel besütött rösztivel, zöldsalátával. A desszertek között pl. a Csokoládé felfújt vanília fagylalttal csábít vagy a Szilvásgombóc, amelyet fahéjmártás gazdagít.
Az itallapon egyebek mellett kézműves sörök, prémium röviditalok és pálinkák, pazar kávé-repertoár, remek borok és juice-ok, üdítők és limonádék, hogy még jobban csússzon a falat.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!