Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Sajnáljuk, de ez az ajánlat már lejárt. Lejjebb megnézheted az ajánlat részleteit.

15.990 Ft helyett 6.990 Ft: Kézműves sajtkészítés - parenyica, mozzarella készítő workshop 5 órában, a Bourbon Kreatív Élménykonyha jóvoltából

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat

Hasonló ajánlatok

Divatban a szerelem: romantikus páros fotózás
31 990 Ft
4,9/5 Huszai Photo, Veresegyháza és környéke vagy Budapest
Kalandozás két keréken: Tihany-kerülő Vespa túra 2 főnek
29 890 Ft
Vásárlóink kedvence
60 perces, páros tradicionális vagy olajos thai masszázs
23 790 Ft
Különleges randi program
2 személyes Tapas válogatás Budapest szívében, a Bontxoban
14 990 Ft
Vásárlóink kedvence
Ahol a legnagyobb szükség van rá: 40 perces svéd hátmasszázs
6 990 Ft
4,9/5 Kedvencmasszázs, Budapest - XIV. kerület
Pálinka Múzeum belépőjegy tárlatvezetéssel és kóstolással
3 190 Ft
Interaktív tárlatvezetéssel
Édes romantika: 2 sajttorta kávéval, akár mentes változatban
3 490 Ft
Először a Brigádon
4/5 Francesco Bisztró- Kávéház, Budapest - IX. kerület
Örök emlék: kemény borítós, prémium minőségű fotókönyv
3 890 Ft
Tökéletes ajándékötlet!
Saját fotóból készült, prémium minőségű fali fotónaptár
1 890 Ft
Egyedi, személyes ajándékötlet
70 lövéses csomag 8 különleges fegyverrel, 1 főnek
16 590 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Sushi megamix: 60 db-os sushi válogatás a Sushi Gardenben
13 990 Ft
Először a Brigádon
Makik és nigirik: különleges 41 db-os sushi válogatás
10 390 Ft
Először a Brigádon
60 vagy 90 perces indiai Abhyanga meleg olajos testmasszázs
7 990 Ft
Először a Brigádon
4,6/5 Ayur Mantra Ayurvéda Masszázs Szalon
Ázsia ízei: 22 db-os sushi válogatás a Sushi Gardenben
4 890 Ft
Először a Brigádon
Fegyverrajongóknak: 50 lövés 5 legendás fegyverrel
12 990 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Lejárt
Az ajánlat lejárt
50 vásárló
★★★★★
★★★★★
282 értékelés
Helyszín
Bourbon Kreatív Élmény Konyha 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
CBA Épület II. emelet
Bourbon Kreatív Élmény Konyha Értékelése
★★★★★

"Fantasztikus élmény volt, köszönjük!"

B. Kriszti (Budapest)

További értékelések
Jó, ha tudod
  • Az est témája kb. 5 órában: mozzarella, parenyica, ricotta
  • Akár privátban a baráti társaságotoknak, családotoknak, kollégáidnak, céges csapatépítőnek
  • Tartja: Sarudi Balázs, sajtkészítő szakember
Beváltható
2015.07.15 - 09.15.
Fontos

FONTOS: A kurzusra előzetes bejelentkezés szükséges. Más kedvezménnyel nem összevonható! A kinyomtatott bónuszt vidd magaddal!



Ősidőktől fogva szeretjük, készítjük és vásároljuk őket: a kereket, a lyukasat, a keményet, a büdöset, a szögletest és a penészest. A különféle sajtok és tejtermékek ma már nem csupán táplálkozásunk, hanem gasztronómiai kultúránk szerves részét is képezik.

 

 

A sajtkészítés története több száz évre nyúlik vissza, hiszen már az ókori görögök is ismerték és szerették a különféle tejtermékeket, amelyek a hétvégi piacok legnépszerűbb áruinak számítottak. Erről azok a megkövesedett, növényi szárakból készült kosarak és lyukas aljú agyagedények tanúskodnak, amelyek egykoron sajttároló edényként működhettek, és minden nagyobb háztartásban megtalálhatók voltak. Őseink elsősorban juh- és kecsketejet használtak a sajtkészítéshez, napjainkra viszont a pasztörizált tehéntej vált a sajtgyártás legkedveltebb alapanyagává. Az évszázadok során a sajtkészítés mechanizmusa valójában nem sokat változott, így ma is számos sajt készül őseink receptjei alapján.

 

 

Miért jó sajtot enni?

  • A sajtok nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú ásványi anyagokat
  • Aminosavtartalmuk fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatokban
  • Kalciumtartalmuk miatt csonterősítő hatásuk jelentős, ezért fogyasztásuk minden korosztály számára ajánlott
  • Kiemelkedő a nátrium, fluor, bróm, jód, szilícium, bór és titántartalmuk
  • A, B1, B2, B12 és H vitaminokban gazdagok
  • Rendszeres fogyasztásával megelőzhető korunk egyik népbetegsége, a csontritkulás
  • Fogyasztása terhesség és szoptatás időszakában különösen ajánlott

A kurzuson betekintést nyerhettek a házi sajtkészítés alapjaiba. Lehetőség lesz megfigyelni a fő folyamatokat, azokat mintegy „szakmai” kiránduláson kipróbálni, melynek keretében minden résztvevő készíthet mozzarellát és parenyicát, illetve a sajtkészítés melléktermékeként ordát, más néven ricottát.

 

 

A tanfolyam keretein belül megismerkedhettek a sajtkészítés alapjaival, történetével. Kis jegyzetet is kaptok az elkészített termékek készítésének, gondozásának leírásáról, illetve a hozzá szükséges dolgok listájáról.

 

Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!

Bejelentkezés