Vigyázat, ajánlatunk veszélyesen csábító, jól gondold meg, hogy lecsapsz-e rá! Mi nem az apróbetűs részben szólunk, hogyha a Nika Étterem kézműves süteményeit, édességeit, vagy tortáit megkóstolod, akkor végzetesen beléjük szeretsz, és rá se bírsz majd nézni a tucatédességekre.
Ha azt mondjuk: diógrillázs, habos csokikrém, lágy narancszselé, akkor nem kétséges, hogy ezt meg kell kószolnod. Ez nem más, mint a rendkívül kifinomult Somlói Revolúció, Ország Tortája, amely 5 rétegből áll, mindegyik réteget külön-külön, megfelelő hűlési idő után kell elkészíteni és rétegezni a tortára! Az első réteg a tészta, ami nagyrészt diógrillázsból áll. A második réteg egy étcsokimousse, vagyis habos csokikrém. Ezt követi egy vékony, néhány milliméter vastag narancszselé réteg, amin egy vastagabb fehér csokiból készült mousse, vagyis egy lágyabb hab csücsül. Az egész tortát egy hajszálvékony és csillogó étcsokoládés ganache zárja le, amit utolsóként kell a tortára rétegezni.
Ne mondd, hogy nem kóstolnád meg rögtön!
Megtalálhatók a kínálatban: krémesek (a Pisztáciás a specialitás), krémek, mousse torták, paleo sütik, egész torták, és sok más finomság.
Néhány csábítás a sok közül:
Tokaji mousse: a tokaji borok különleges esszenciáját vegyítik a lágy vaníliakrém érzületeivel, mindez habkönnyű piskóta alapon tálalva.
Gyümölcsös mille feuille: kézműves vajas tészta, tejszínhab tenger friss gyümölcs szigetekkel. Kalandozás a „creme de patisserie” -n át és vissza.
Paleo pándi meggy: a kompozíció alapját gesztenye lisztből készült mákos piskóta adja, kiegészítve kókusztejszínes pándi meggyel. Mellé a frissen őrölt fahéj lágysága ötvöződik az élénk citrusokkal.
Márványos mogyoró: ezt a süteménykülönlegességet kétfajta csokoládé összhatása teszi igazán teljessé, amit házi pörkölésű mogyoróból készült krém gazdagít.
Nem kell lemondanod az édességekről akkor sem, ha például paleo étrenden vagy. Kóstold meg a Paleo Pándi meggy-mák daquoise-t: habkönnyű francia merigue-ből és frissen darált mákból lapokat sütnek, amiket nyáron eltett meggybefőttből készített krémmel töltenek. A tortát kókusztejszínhab köntösbe öltöztetik és házi meggy befőttet halmoznak a tetejére.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!