Édes, krémes, vagy mézes;
Fűszeres, esetleg sósan édes;
Ezernyi színben pompázó;
Külseje kagylósan roppanó;
Belül lágyan krémes;
Íze pedig fenséges.
Habár a fenti kis versike is tökéletesen szemlélteti a trüffelek minden pozitívumát, manapság mégis háttérbe szorul a formába öntött praliné társai mellett. Külsejét tekintve egyszerű golyócskákról van szó, nem annyira változatosak, mint a fent említett bonbonok, de éppen ezért náluk az ízé a főszerep.
A szinte egy harapásnyi trüffelek a legváltozatosabb ízekben készülhetnek, és nem is gonolnánk, hogy egy-egy ízkombinációval mennyi mindent kifejezhetünk.
(Például, két teljesen eltérő személyiség kapcsolatát egy csipetnyi sóval megbolondított karamellás trüffel remekül kifejezheti, hiszen tudjuk: az ellentétek vonzák egymást.)
De nem kell ennyire szentimentálisnak lennünk ahhoz, hogy a csokoládéra specializálódott szakképzett cukrászunktól ellessük a trüffelkészítés fortélyait.
Az oktató a három órás tanfolyam alatt minden szükséges eszközt és technikát megmutat a tökéletes trüffel alapkrémhez, tippket ad az ízesítéshez, és díszítéshez, illetve nem utolsó sorban bemutatja a temperálási módokat, ami elegedhetetlen, ha csokoládéval szeretnénk dolgozni.
A tanfolyam workshop jellegű, tehát egy rövid elméleti részt követően minden észtvevő maga készíti el a trüffeleit, amit a tanfolyam végén természetsen haza is vihet.
Ajánljuk a tanfolyamot olyanoknak, akik már vettek részt korábban formába öntött bonbon tanfolyamon, hiszen a trüffelek alapja remekül funkcionál bonbon töltelékként is, de azoknak is akik még nem voltak korábban csokis workshopon, hiszen semmilyen előképzettség nem szükséges egyik tanfolyamunkhoz sem.
12.200 Ft helyett 5.990 Ft: Trüffel Workshop ajándék 100 gramm prémium minőségű csokoládépasztillával
MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat Fészer Workshop1