Hogy mi csúszik legjobban a sör mellé? Hát, a pálinka! Valószínű a Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző tulajdonosai fejében is ez fordult meg, amikor kis sörbisztrójukban pálinkakóstoló estet kezdtek el szervezni. Az igény vélhetően teljesen életszerű, bár a sokadik pálesz után lehet, hogy jobb lenne inkább egy-egy pohár víz, pláne, ha a kóstoló utáni kvízt is ki akarod tölteni az este végén.
Az este konszolidált formában, teljesen tudományos alapokon indít a "bevezetés a pálinka bírálat" alapjaiba című előadással, amit Komlósi Péter, a Márkházi Pálinkafőzde társtulajdonosa ad elő a pálinkaimádó közönségnek.
Ezt követően jön az est fénypontja, a hatféle pálinka végig kóstolása, amihez helyben sütött pálinkakorcsolyák kerülnek felszolgálásra, az ízélmények mellé az alkohol gyengített felszívódása végett. Ha pedig már minden tudás birtokában vagy a gyorstalpaló pálinkatanfolyam végén, akkor jöhet a kvíz, ahol egy valódi pálinka tesztlapon mérheted fel a tudásodat az elhangzottak alapján. Az est zárásaként a ház specialitása, a füstös sörrel főzött marhapofa kerül felszolgálásra vacsora gyanánt.
A Márkházi pálinka azért egyedülálló a magyar piacon, mert ötvözi a hagyományos, kettős lefőzésű magyar technológiát a legmodernebb külföldi eljárásokkal. Ha erről személyesen is meg szeretnél győződni, akkor nincs más dolgod mint gyorsan lecsapni erre a bónuszra, a helyek ugyanis korlátozottak.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!