Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. És ez igaz a gasztronómia nyelveire is, amelyek közül az olasz az egyik legsokszínűbb, legravaszabb és legegészségesebb. Ravasz, hiszen a sokszor egyszerű alapanyagok és a gyors elkészítés mögött igazi csodák csillognak. És persze ezek a csodák akkor tárulnak föl leginkább, ha ismered az olasz mammák által évszázadok alatt kicsiszolt trükköket. A Kuktaparty olasz főzőkurzusán most megtanulsz jónéhány ilyen trükköt, és belekóstolsz nemcsak a talján finomságokba, hanem három specialitás elkészítésének titkaiba is.
Az olaszok a levest ugyanúgy szeretik, mint az életet: jó sűrűn. De nem áruljuk el a titkát, majd megtudod a tanfolyamon. Az biztos, hogy nagyon egészséges. A maga egyszerűségében az olaszok egyik legnagyobb találmánya az aszalt paradicsom. Ha ezzel megtöltesz egy csirkemellet, és vajas rukkolás rizottót tálalsz mellé, akkor a vendégeid le lesznek nyűgözve. Persze először el kell sajátítanod a rizottó készítését, hiszen nem könnyű pont megfelelő állagúra főzni. Könnyedség ide, vagy könnyedség oda, az olaszok is szeretik az édességet. S ez csak hab a tortán tanuld meg a profiktól, a Kuktaparti Főzőiskolában.
A menü:
- Toszkán paradicsom leves
- Mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött csirkemell filé
- Amoretto pohárkrém mandulás golyóval
A kurzust Kárász Zoltán tartja, aki a Giusto Étterem és a KuktaParty Főzőiskola vezető séfje, a menüsorok és programok megalkotója. Tanulmányi útjain dolgozott már az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban és Németországban is. Hihetetlen mértékű tudásvágyának eleget téve óceánjáró hajóra szállt, ahol neves konyhafőnökök segédletével új ismeretekre tett szert az ázsiai és thai konyha ízvilágában. A kedvence a fúziós konyha és a kreatív alkotás öröme.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!