Jógi nincs a Szent Márk téren, s gondola a Gangeszen
Talján s indus ritkán vitáz lepényen vagy levesen
Maharadzsa nem kér pestót, s pizzában sincs kardamom
A két konyhát ne keverd hát, vagy ha mégis: irgalom!...
(Elvetemült gasztro-népköltés, a Brigád gyűjtéséből)
Nem is kell keverni. Mindkét nagyszerű gasztronómiai világ megérdemli, hogy külön-külön fedezd fel egy-egy izgalmas szeletét, ezzel a bónusszal. A Kuktaparty olasz vagy indiai főzőkurzusán vehetsz részt, hogy új étkekkel bővítsd otthoni repertoárod.
Az olasz melót Menyhárt István vezeti, aki megosztja veletek az apró trükköket miközben készül a balzsamos friss tépett saláta grillezett mozzarellával, sült paradicsommal, vagy alakul a hókusz-pókusz-borjúvarázs (Saltimbocca fehérboros-citrommártással, parmezános rizottóval), s édesen gömbölyödnek a mascarpone golyók ropogós mandula kéregben, vaníliás eperöntettel.
A pontos menü, amit el fogtok készíteni:
- Balzsamos, friss, tépett saláta grillezett mozzarellával, sült paradicsommal
- Saltimbocca fehérboros-citrommártással, parmezános rizottóval
- Mascarpone golyók ropogós mandulakéregben, vaníliás eperöntettel
A kurzust vezeti: Menyhárt István
- Időtartam: 3- óra
- Létszám: 8-16 fő
- Nehézség: ****
Az indiai fogások a képzett szakácsok segítségével gyorsan készülnek majd. A Dhal, az indiai lencseleves, a joghurtos páctól omlós-illatos, Chapati-lepénnyel kísért Csirke Tikka Masala, s ölt alakot a Gulab Jamun, ezen édes, zamatos, tejes golyó, mely az egykori brit gyarmatosítóknál is gyorsabban hódította meg mára egész Indiát.
A pontos menü, amit el fogtok készíteni:
- Dhal , indiai lencseleves
- Csirke Tikka Masala, basmati rizzsel
- Gulab Jamun / Bengali rózsagolyó
- Időtartam: 3 óra
- Létszám: 8-16 fő
- Nehézség: **
Élményfőzés lesz ez a javából, jó társasággal, megtanulható kunsztokkal, brigád áron.
Ha te nem igazán szereted az ilyen mókákat, viszont van olyan szeretted, akinek a konyha szenvedélye, akkor ez a bónusz ajándéknak is kiváló lesz.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!