Az E-vitaminnak van egy közeli rokona, amit pálmaolajból állítanak elő és ami 70-szer hatásosabb, mint a hagyományos E-vitamin. Ez a többszörösen telítetlen „E-szupervitamin”, más néven Tocotrienol. Klinikai vizsgálatok is alátámasztják e szer koleszterincsökkentő, gyulladásgátló és antioxidatív hatásait, kiegészítve azzal a képességgel is, hogy még az érelmeszesedést is képes részben visszafordítani. Egy természetes koleszterin- és Tryglycerid-csökkentő, csodás mellékhatásokkal!
A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik préselés útján, ezt követően vízgőzös, illetve más kémiai eljárásoknak vetik alá, hogy szag- és ízsemleges végeredményt érjenek el. Legfőbb tulajdonsága, hogy magasabb fokú hevítés hatására sem változik meg a benne található zsírsavak aránya, ezért a vele való sütés révén elkerülhetőek a hidegen sajtolt olajak magas fokú hevítésénél felszabaduló káros anyagok. Ideális pl. olajban sütéshez, tepsik kikenéséhez.
Kiegyensúlyozott, teljes egészében növényi alapú, koleszterinmentes zsiradék, mely körülbelül 50-50%-ban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat. Mivel nagy a szilárd glicerol tartalma, a finomított pálmaolaj egyrészt igen szilárd (olvadáspontja 34-36°C), másrészt rendkívül nehezen oxidálódik, így igen hosszú az élettartama.
Szavatosság: 2015. 08. 15.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!