A több, mint 9 ezer éves múlttal rendelkező quinoa komoly alternatívaként szolgálhat az egészséges életmódot választóknak. A céklafélék csoportjába tartozik. Hogy miért érdemes a quinoát fogyasztani? A szokványos gabonaféléknél jóval magasabb zsírtartalommal rendelkezik.
Nem elhanyagolható információ azonban, hogy ezek főként telítetlen zsírsavakból állnak. Teljesen gluténmentes mivoltából fakadóan, bátran fogyaszthatják a lisztérzékenyek is.
A quinoa bizony a legmagasabb ásványi anyag tartalommal bíró gabonaféle. Igen magas százalékban tartalmaz béta karotint, C, E, illetve B vitaminokat, ami méltán teszi a gabonafélék családjának csúcsára eme egzotikus ételt.
Egyedülálló módon minden esszenciális aminosavat tartalmaz.
Felhasználása főként ételek köreteként, vagy saláták alkotóelemeként ajánlott. Az exkluzív éttermek kínálatában egyre gyakrabban találkozhatunk a quinoából készült különféle módszerekkel elkészített ételkülönlegességekkel. Ennek oka, hogy szinte hihetetlenül egészséges mivolta mellett, eme gabonaféle rendkívül finom.
Származási hely: Peru
Szavatossági idő: 2016.09.20.
Egységár: 5.160 Ft/kg
Forgalmazó: ALUMIX HUNGARY Kft.