Kívül ropogósra sült kéreg, belül szaftos, omlós ízbomba: mi az? Ez bizony a steak. Legújabb ajánlatunkkal nemcsak megismered a steaksütés csínját-bínját, de a húsok királyán kívül még egy remek előételt, valamint egy desszertet is megtanulsz elkészíteni a Kuktaparty Főzőiskolában.
Steaket sütni nem olyan bonyolult, hogy egy halandó ne tanulhassa meg, viszont nem is olyan egyszerű, hogy az otthoni kísérletezgetés helyett ne érje meg inkább szakembertől ellesni a fortélyokat. A problémák például már a jó minőségű hús beszerzési forrásának felkutatásánál elkezdődnek. A Steakre várva című programon megtudod, hol vásárolj, milyen marhahúst, a jószág melyik részéből. Megtanulod, hogyan kell úgy kérget sütni a szeletre, hogy az ízek bent maradjanak, a rostok omlósak, szaftosak legyenek, és azt a szót, hogy „rágós”, soha ne ejtsék ki szájukon vendégeid.
Menü:
- Angus tatár házi pirítóssal és friss zöldségekkel
- Angus duett (bélszín, rib-eye, fokhagymás sült répa, rozmaringos burgonya, parmezános rukkola)
- Csoki bomba
A kurzust a Kuktaparty vezető chefje, Kárász Zoltán vezeti, aki az USA-tól kezdve Olaszországon át a világ számos pontján főzött és alkotott. Egy igazi kalandorhoz illően a kedvence a fúziós konyha, és az erre jellemző szabad alkotás.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!