Minden dolog bonyolult volt, mielőtt egyszerű lett volna, és bár a sushi készítését sokak szerint egy életen át lehet tökéletesíteni, az alapokat elsajátítani nem nehezebb, mint megtanulni bekötni a cipőfűződet. Végül is nem atomfizikáról, csak néhány halacskáról van szó.
Farkas Pál, a Bambuszliget séfje egy 3-4 órás kurzus keretében megtanítja neked, hogyan görgesd az algalapokat és egyengesd a rizst, a tanfolyam végén pedig szó szerint megeszed, amit főztél – a saját készítésű finomságok a te tányérodon landolnak. A 10-12 fős tanfolyamon először miso levest készítetek kagylóval, majd kedved szerint kiválaszthatod a sushihajóról azt a 3 nigirit, 1 makit és 1 kifordított tekercset, amit saját ízlésed szerint elkészíthetsz. Lazac, vajhal, zöldség, tintahal, sajtkrém vagy avokádó – a sushiflotta kormányrúdja, azaz a döntés a te kezedben van.
A kurzus után akár otthon is elkészítheted a kedvenc sushijaidat, így az ázsiai ízek ezentúl biztosan gyakori vendégek lesznek a konyhádban. Még egy kis gyakorlás, és olyan természetességgel görgeted majd a makisut, mint óvodás a búgócsigát, a rizs pedig úgy tapad össze a kezeid között, mintha csak hógolyót gyúrnál.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!