A karácsony elmaradhatatlan édessége saját konyhádból is kikerülhet.
Az interneten büszke cikkek tömkelege tudósít arról, hogy a szaloncukor általunk ismert formájában igazi magyar specialitásnak számít. Őse egy francia édesség, a fondant-ból, tehát sűrű cukormasszából készített cukorka volt, amit papírba csomagoltak. Magyarországon nagyjából a karácsonyfával egy időben, a 19. században terjedt el, mikor a polgári családok feldíszített fenyőfával kezdték ünnepelni a karácsonyt. Innen is az édesség neve, mivel a lakásokban általában a szalonban díszelgett velük a fa. A század végére aztán a szaloncukor nagy népszerűségre tett szert, a legnagyobb cukrászmesterek készítették.
Ha úgy döntesz, hogy saját magad állítod elő a szaloncukrot, akkor a lehetőségeknek csak a fantáziád – no meg az ügyességed – szabhat határt. Készíthetsz zselés változatot, ha valamilyen gyümölcsből pektin hozzáadásával szilárd zselét készítve azt megmártod csokoládéban. Cukor, tej és vaj felhasználásával vajkaramellát is főzhetsz, ami szintén egy népszerű szaloncukor-változat alapja. Formázhatsz marcipán rudakat is, akár rummal vagy aszalt gyümölccsel ízesítve.
A program során többféle ízesítésű szaloncukor készül, minden résztvevő szem-, fültanúja lehet, hogy valójában nem is olyan nagy ördöngösség megalkotni ezt a mennyei karácsonyi csemegét. Ajánljuk azoknak is akik akár csak ajándékba szeretnék készíteni ezt a különleges édességet, mert díszdobozt és ünnepi csomagolást is biztosítanak a tanfolyamon!
A kurzus kb. 4 órás, minden eszközt és alapanyagot biztosítanak!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!