Állítólag, mikor a hét törzs a Kárpát-medencébe ért, az új haza tiszteletére gyorsan egy adag kefírrel koccintottak, így mindenki fehér bajusszal kezdte felállítani a jurtákat.
Na jó, ez a történet talán nem egészen hiteles, az viszont biztos, hogy a tej ősidőktől kezdve szinte minden nemzet konyhájának az alapanyaga. Minden megvan benne, amire csak szükséged lehet, és számos finomság alapanyaga – egy mondás szerint alig lehet belőle desszertet készíteni, csak úgy ezer félét.
Bónuszunkért cserébe most az otthon, frissen készített tejtermékekkel ismerkedhetsz meg, amelyek valódi tejből, ízfokozók és a zsírok elvonása nélkül készülnek, ezért összehasonlíthatatlanul frissebbek, gazdagabbak, zamatosabbak, mint bolti társaik.
A kurzuson megtanulod, hogyan készíthetsz otthon vajat és írót, túrót, tejfölt, krémsajtot, joghurtot, kefírt, paneert (indiai házisajt – grillezhető) és mascarponét. Miközben a finomságok készülnek, egy kis kenyérlángost is begyúrtok, és a kurzus végén az addigra szépen megkelt tésztából langallót süttök, amit a friss, zamatos tejtermékekkel gazdagíthattok majd. Az elkészült tejtermékeket a kurzus végén hazaviheted, hacsak meg nem eszed addigra az összeset, de akkor sincs baj, hiszen frissen szerzett ismereteiddel a finomságokat bármikor, újból előállíthatod.