A halételek nemcsak finomak, de köztudottan egészségesek is, illetve nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetők. Hogy milyen praktikákkal és fortélyokkal tudsz finom halvacsorát felszolgálni a halászlén és rántott halon túl, azt tanulhatod meg a Bourbon Élménykonyha főzőiskolájában egy igazán ínycsiklandó menüsort elkészítve, majd jól megérdemelten elfogyasztva azt a főzőcske után.
Beregszászi Zsolt executive chef vezetésével vehetsz részt azon a 3,5 órás főzőprogramon, ahol megtanulhatod, hogy a tengeri halakból mennyiféle finomság készíthető. Akár tengeri vagy folyami halakról, netán tengeri herkentyűkről van szó, az elkészítési módok száma végtelen. Süthetjük, főzhetjük, grillezhetjük, párolhatjuk vagy akár posírozhatjuk az alapanyagot és csupán néhány, minden háztartásban megtalálható egyszerű fűszerrel és egyéb ízesítővel - mint a zöldfűszerek, fehérbor, citrom, fokhagyma - percek alatt csodát varázsolhatunk az asztalra.
A főzőkurzus menü összeállítása:
- Füstölt lazac tatár
- Pirított rákos guacamole-s vendégváró falatok
- Lazac "Coulibiac"
- Serpenyőben sült tőkehal
- Zöldfűszeres tört burgonya hollandi mártás
- Zöldségek
A halak és a tengeri herkentyűk az elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják szívünket a ritmuszavaroktól, csökkentik a vérnyomást és javítják az érrendszer hatékonyságát. Emellett van bennük D-vitamin, szelén és fehérjében is gazdagok, viszont telített zsírsavakban szegények. Kutatások bizonyítják, hogy a heti egy vagy két alkalommal fogyasztott tízdekányi olajos hal (lazac, hering, makréla, szardella vagy szardínia) 36 százalékkal csökkenti annak a kockázatát, hogy a végén a szívünk vigyen el. Érdemes tehát a halat számtalan variációban elkészíteni, hogy minél változatosabban és lehetőleg minél többször az asztalra kerüljön.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!