Thaiföld soha nem volt gyarmat, a thai-ok viszont leigázták a világot. A titkos csodafegyvert, amellyel hódításra indultak, bármelyik tábornok megirigyelhetné. A neve: thai konyha.
A rajongók tábora népes, és egyre népesebb, de most csatlakozhatsz azokhoz, akik thai citromfűvel, galanga gyökérrel, wokkal és halszósszal felfegyverkezve vívják a hódító háborút. Megtanulhatsz 3 thai alapételt, ami nemcsak annyit jelent, hogy recepteket sajátítasz el, hanem alapfogásokat, trükköket, ízlésvilágot is ellesel.
Thaiföldön a leves majdnem ugyanolyan fontos, mint a főétel, a KuktaParty kurzusán te pedig az egyik legnépszerűbb thai levest fogod megtanulni, a Tom Jam Kung-ot, azaz a Thai ráklevest. A különféle Tom Jamok más módon készülnek, mint a magyar levesek, és ízviláguk, fűszerezésük is hihetetlenül egzotikus. A Tom Jam megismerése olyan élmény lesz, mint az első lépések egy ismeretlen dzsungelben.
A thai konyháról mindenkinek a Pad Thai jut elsőre eszébe. Mi lenne, ha megtanulnád ennek a finomságnak az elkészítését? Nem ördöngösség, de érdemes hozzáértő mellett kuktáskodni, mert könnyű elrontani ezt az étket. A hazai éttermek ezt sokszor meg is teszik, úgyhogy élvezetes megoldás, ha te magad készíted el profin ezt a izgalmas, tésztás-fűszeres specialitást.
Desszertként pedig a nem kevésbé egzotikusan hangzó Kókuszos sült ananász zárja a sort. Ez úgy készül, hogy fogod a meghámozott, friss ananászt, majd... De inkább nem is áruljuk el, hiszen milyen meglepetés várna különben a tanfolyamon?
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!