Tudtad, hogy közel 350 különböző fajtájú olasz száraztésztát különböztethetünk meg? Bizony, az igazi olasz tészta durumlisztből készül, ezt olyan komolyan veszik Itáliában, hogy törvényi szinten szabályozza az olasz kormány. Minden egyes régiónak megvannak a maga jellegzetes tésztái, amelyek idomultak a helyi alapanyagokhoz, mind összetevőikben, mind pedig formájukban. Az olasz háziasszony az év minden napjára tud másfajta pastát készíteni, és a konyhaművészet terén óriási a vetélkedés az egyes régiók között, mindegyik magának követeli a "legjobb konyha" címet.
Igazságot tenni még úgy sem lehet, ha mindegyiket végigkóstoljuk, de tény, hogy Toszkána a legjobbak közé tartozik. Most lehetőséged nyílik betekintést nyerni a toszkán tészta fogások elkészítésének fortélyaiba, hogy még kiválóbb ételekkel gazdagíthasd repertoárodat. Mai bónuszunkkal a „Toszkán tészták” főzőkurzuson vehetsz részt a Bourbon Kreatív Élménykonyhában.
Az olasz konyhaművészet rejtelmeiben Karfner Dávid, hobby chef vezényletével mélyedhetsz el, aki a 3 órás kurzus során megismertet a tortelli, tagliatelle verde rejtelmeivel, és elkészítheted ismert kedvencedet, a Bruschetta toscana-t, mely az egyik legnépszerűbb előétel Olaszországban. A hangulatos program során meglepetés itallal is kedveskednek nektek!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!