Kapsz egy esélyt, hogy zseni lehess – és még tanulnod sem kell! A recept egyszerű, Hrabal gondolatmenetét követve: „Három sör után az ember idióta, tíz után géniusz”. Persze ehhez el kell, hogy gyere a sörvacsoránkra a Ferdinánd Monarchia Étterembe. Itt végigkóstolhatsz 6 kiváló kisüzemi cseh sört, amik mellé megismerkedsz, hozzájuk ízben kitűnően harmonizáló 6 különböző cseh étellel.
Na, jó, azért a tudásod is kap egy kis táplálékot, mert Martin Imre a cseh sörkultúra és gasztronómia magyarországi nagykövete, egy szórakoztató térbeli és időbeli túrán vezet végig az ókortól napjainkig, Mezopotámiától Csehországig.
Itt megtudhatod mitől sör a sör, mióta készül úgy, ahogy ma ismerjük, és mitől volt Hrabal ennyire ismerős a sörgyárak világában.
Mindezt élvezheted a monarchia idejének békebeli hangulatát idéző étteremben, jó társaságban, hiszen ott leszel Te is és lélekben Hrabal, Smetana, Mucha is velünk tart.
„Az igazi dolgok mindig a kocsmákban történnek”
„Önmagunk megismerésének legáltalánosabb módja a macskajajos állapotban utólag mindig kielemzett részegség.”
Az árpalé-kuriózumokat a cseh konyha ínycsiklandó sörkorcsolyái kísérik, íme:
- Utopenec a pácolt Hodonini szafaládé - Litovel Moravan világos sör 2dl
- Budejovicei Májtorony kerti zöldekkel - Zubr Gold világos sör 2 dl
- Káposztaleves házi kolbász chips-szel - Dudak Klostermann félbarna sör 2 dl
- Sumavai húspástétom almapürével - Ferdinand Sedm Kuli vörös sör 2 dl
- Barna sörben pácolt prágai kolbász - Budweiser 1795 barna sör
- Talkedli, cseh fánk házi baracklekvárral - Primator búzasör World Beer Awards győztes 2013 4 dl
Egyesek szerint az igazi Csehországot ne a prágai forgatagban keresd. Sokkal inkább a morva kisvárosokban, vagy épp Bohémia vidéki vendéglőiben és sörfőzdéiben. Meg Buda szívében. A Ferenc Ferdinánd Étteremben a cseh életöröm, pazar sörök s nagyszerű étkek adnak egymásnak randevút. Meg neked, e bónusszal.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!