A Remiz étterem mai formájában 1992-ben nyitott meg, de a század húszas éveiben dédanyáink barátnőik társaságában ide jártak tejeskávéért és habos süteményért Nagy Béla cukrászmesterhez a város minden pontjáról.
Az étterem tulajdonosai eredeti elképzeléseiket megváltoztatva úgy döntöttek, hogy nem csak sütit fognak árulni a Remizben. Magyarországon először itt készítették el a lávakövön sült Spare Ribse-t, amiazóta a ház legismertebb specialitása lett. Itt honosították meg a rukkola salátát, és itt szerettették meg a közönséggel a Bécsből „exportált”, szilvalekvárral töltött aprósüteményt, a Havelkát.
Lássuk, miféle finomságokat ehettek ebben a különleges menüben:
Leves/ Előétel:
- Hideg vegyes ízelítő a kamrából
- Libamájpástétom gyümölcskrémmel,
- Békéscsabai házi paprikás szalámi,
- Padlizsánkrém pirítóssal, zöldségekkel
- vagy sütőtökkrém leves pirított tökmaggal
Főétel:
- Cézár saláta rókagombával és pirított csirkemell csíkokkal, vagy
- Borjúérmék Remíz módra erdei gombákkal, burgonyaropogóssal, vagy
- Zöldséges Tagliatelle tejszínes mártással és vargányagombával, vagy
- Branzino csíkok fűszeres morzsában ropogósra sütve gyömbéres salátával
Desszert:
- Mák parfait forró amarettós meggyel
Ital:
- Kutasy pincészet Badacsonyi Olaszrizling (1,5 dcl)
- Visegrádi Ásványvíz (0,5 dcl)
Ne legyen gondod a főzésre legalább egy napig, csapj le erre a szuper bónuszra!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!