Ez az a tipikus eset, amikor kötelező odabiggyeszteni a „művészet” szót a „konyha” után. Merthogy Japán gasztronómiájáról nem lehet egyszerűen konyhaként értekezni – amikor a japánok mesteri fokon űzik az egészség és esztétikum összeolvasztását, és amikor tudjuk, hogy náluk az étkezés sem pusztán evés, hanem komoly rituálé előzi meg egy-egy fogás elfogyasztását.
A tradicionális japán konyhaművészet elkötelezett hazai nagyköveteként tarthatjuk számon az immár 26 éve a budapesti gasztropiacon jelen lévő Fuji Japán Éttermet. Bónuszunkkal most végigkóstolhatod az autentikus japán ízeket – ahogyan a Fuji megálmodta – egy különleges nyári összeállításban.
A 11 fogásos nyári KAISEKI menüvel egy igazán kiadós ebédet vagy vacsorát tudhatsz le „Magyarország Legjobb Ázsiai Top éttermében”. Hiszen lesz itt előétel- és sushiválogatás, leves, végigkóstolhatod a legfinomabb főételeket, de tésztát és édességet is tartalmaz a menüsor.
Most már csak az a kérdés, hogy felkészültél-e a japánoktól (és a Fuji étteremtől) már jól megszokott tökéletességre, illetve bírod-e a tizenegy fogást…
A KAISEKI menü tartalma:
- ZENSAI KOMORI (előétel-válogatás):
INGEN NO GOMAE (ceruzabab szezámos öntettel)
EDAMAME (párolt szójabab) - SUSHI KOMORI (sushiválogatás):
SAKE, SABA, SHIROMI NIGIRI (lazac, makréla, süllő nigiri)
EBI, KAPPA TEMAKI (rákos, uborkás kézi tekercs) - SHIRU (leves):
OSUIMONO (halerőleves) - SHUSHOKU (főétel):
AGE GYOZA (sült zöldséges, húsos táska)
YUMMY YAKITORI (baconos csirkenyárs teriyakival)
NASU FURAI (rántott padlizsán)
TEBASAKI AMA KARA NAGOYA (csirkeszárny nagoyai szósszal)
GOHAN (rizs)
WAFU SALADA (friss saláta szezámos öntettel) - SOBA (tészta):
ZARU SOBA (hideg hajdinatészta zaru szósszal) - KANMI (édesség):
MOCHI (tradicionális, rizstésztás töltött desszert)
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!