Ez az a tipikus eset, amikor kötelező odabiggyeszteni a „művészet” szót a „konyha” után.
Merthogy Japán gasztronómiájáról nem lehet egyszerűen konyhaként értekezni – amikor a japánok mesteri fokon űzik az egészség és esztétikum összeolvasztását, és amikor tudjuk, hogy náluk az étkezés sem pusztán evés, hanem komoly rituálé előzi meg egy-egy fogás elfogyasztását.
A tradicionális japán konyhaművészet elkötelezett hazai nagyköveteként tarthatjuk számon az immár 26 éve a budapesti gasztropiacon jelen lévő Fuji Japán Éttermet. Bónuszunkkal most végigkóstolhatod az autentikus japán ízeket – ahogyan a Fuji megálmodta – egy különleges összeállításban.
A 11 fogásos menüvel egy igazán kiadós ebédet vagy vacsorát tudhatsz le „Magyarország Legjobb Ázsiai Top éttermében”, hiszen lesz itt előétel- és sushiválogatás, leves, végigkóstolhatod a legfinomabb főételeket, de tésztát és édességet is tartalmaz a menüsor.
Most már csak az a kérdés, hogy felkészültél-e a japánoktól (és a Fuji étteremtől) már jól megszokott tökéletességre, illetve bírod-e a tizenegy fogást…
A menü tartalma:
- ZENSAI KOMORI (előétel válogatás)
- HIYASHI WAKAME (tengeri algasaláta)
- MOYASHI ITAME (pirított szójababcsíra)
- NEWSTYLE SASHIMI KOMORI (sushi válogatás)
- MAGURO, SHIROMI, SAKE SASHIMI (tonhal, süllő, lazac szeletek különleges szósszal)
- SHIRUMONO (leves)
- MISOSHIRU (miso leves)
- SHUSHOKU (főétel)
- TEMPURA MORIAWASE KOMORI (rák, lazac, zöldség tempura)
- SAKE TERIYAKI (grillezett lazac, teriyaki szósszal)
- SATSUMA IMO (sült édesburgonya)
- GYU KUSHIYAKI (bélszínnyárs)
- GARLIC RICE (fokhagymás rizs)
- WAFU SARADA (friss saláta szezámos öntettel)
- SOBA (tészta)
- ON SOBA (meleg hajdina tészta, zaru szósszal)
- KANMI (édesség)
- MOCHI (tradicionális, rizstésztás töltött desszert)