Szívesen megtanulnád a csodás ünnepi fonott kalács elkészítésének titkát? Vagy megtanulnád például a tökéletes hamburger buci elkészítését? Egyszerűen csak technikákat és titkokat szeretnél tanulni a tészta készítés rejtelmeiből?
Akkor ez a bónusz Neked szól! 2 alkalmas oktatáson ugyanis minden kérdésedre választ kapsz!
Miért érdemes elmenned az oktatásra?
A linzer tészta a cukrászat alapja, édes és sós változatuk elengedhetetlen egy vendégváró vagy ünnepi asztalról. Készítsd el úgy, ahogy dédszüleid, nagyszüleid tanították, és add tovább ezt a hagyományt és tudást gyermekeinknek!
A kelt tészta igazi klasszikus, és a belőle készült édességeket mindenki élvezettel fogyasztja. Gondolj csak az aranygaluskára, a túrós táskára, a csodálatos illatú és sokféle ízű kalácsra, briósra, a káposztás lepényre, vagy egy csodás sajtos-juhtúrós- tepertős- burgonyás pogácsára.
Napjainkban pedig a hamburger bucik készítése is közkedvelt téma. Van aki azt gondolja egyszerű az elkészítésük, más pedig hozzá se mer fogni.
A tanfolyamon megtanulod a klasszikus kovász elkészítését, a tészta gyúrásának és nyújtásának technikáit. A formázásnál az alaptésztánk kétféle felhasználását is elsajátítod, csavart brióst és csigát készítesz, valamint ötleteket kapsz, hogy a tészta még mi mindenre használható.
Tematika:
1.nap
- Édes és sós linzer tészta készítése, begyúrása
- Sós vendégváró sütemények formázása, magozása, sütése
- Linzerek formázása, sütése
- Isler készítése, csokoládé kimártása
- Vajas leveles tészta készítése, hajtogatása, kakaós és fahéjas csiga készítése
2.nap
- Gyúrt élesztős tészták készítése, kovász készítése
- Tészták begyúrása, dagasztása, kelesztése
- Briós és kalács tészta készítése
- A kalács fonásának technikái, formázás
- A hamburger buci készítésének titkai és készítése
A tanfolyamon mindent megmutatnak mire kell figyelned, hogy tökéletesek legyenek sütemények, akár kezdő akár haladó vagy a cukrászat gyakorlásában.