Nem gondoljuk, hogy a jó étel véget ér a csirkepaprikásnál, és hogy bármi, amihez háromnál több összetevő kell, csak úri huncutság lehet. Szerintünk az étel igenis játék, kacérkodás az ízekkel, illatokkal, színekkel és textúrákkal, főzés közben pedig érdemes szabadon engedni a fantáziát.
Néhány fine dining étterem tányérját elnézve azonban úgy tűnhet, valaki tényleg nagyon elengedte a fantáziát, és az el is szaladt a főfogással… Ha szereted az izgalmas ízeket, nyitott vagy az újdonságokra, de annak is örülsz, ha azért felismerhető, hogy mi került a tányérodra, és nem érzed úgy, hogy azt sem tudod, hogyan kell hozzálátni egy fogáshoz, akkor a Szabadság Bisztro konyháját imádni fogod!
A hagyományos és nemzetközi ízeket újragondolva, egy kis csavarral, elegánsan és kecsegtetően tálalják, mégis „közérthető”, szerethető módon, vagyis nem kell igazi műértőnek lenned, hogy felfedezd, mi is ezekben a fogásokban a jó: ha megkóstolod, azonnal érezni és érteni fogod!
A levest és a desszertet a helyszínen választhatod ki, bónuszunkkal pedig előre eldöntheted, hogy vega, halas vagy húsos menüt választasz, így az elő- és főételre már előre hergelheted az ízlelőbimbóidat.
A menü:
- Előétel: Lazac gravlax saláta és lazac kaviár, sárgaborsó, blini, kovászolt egres
- Főétel: Zeller textúrák édesburgonyával és wasabi macaronnal
B menü:
- Előétel: sajtválogatás
- Főétel: Arany durbincs citromos salátával, rozmaringos burgonyával, édesburgonyával és grapefruit salsa-val
C menü:
- Előétel: Tormás mangalica carpaccio, füstölt rukkola, zöldalma, dió
- Főétel: Kacsa variációk, kacsamell, kacsapörcös lángos, gerslis kacsazúzapörkölt, lilakáposzta-püré, savanyított karotta