Ahogy a busók eltemetik a telet, hogy tavaszias meleget hozzanak a világra, úgy önti el szívedet a puha, otthonos melegség érzése, amikor a Busó Bisztróban falatozol. Kétszemélyes bónusz lévén magaddal viheted a számodra legkedvesebbet, hogy mindketten jól lakjatok.
Az ínycsiklandó tálalás magával ragad, a hazai ízek garantáltak, az ételek igazi magyaros ízvilágban egyszerűen mennyeiek. Kell ennél több egy tökéletes ebédhez vagy vacsorához? Esetleg egy idilli környezet?
A Busó Bisztró a Bazilika tövében kellemes enteriőrrel és hangulatos – a térre néző – terasszal várja, hogy betérj bónuszoddal és választott ebéd- vagy vacsorapartnereddel egy magyaros à la carte étkezésre.
A hideg magyaros kóstolók és klasszikus előételek közül is nehéz kiemelni egyet, hiszen minden válogatás és pástétom, saláta és grillezett finomság éppoly ínycsiklandó. Az erdélyi füstös padlizsánkrém, a magyaros körözött zöldpaprikában, a vidéki ízelítő a szalámi és kolbászválogatással, valamint a tanyasi darabos kacsapástétom zsírjában és friss kenyérrel máris beindította az ízlelőbimbóidat, igaz? Pedig még csak a hideg kóstolóknál tartunk.
A klasszikus előételek között megtalálod az igazi magyaros füstölt mangalica sonkát lilahagyma-lekvárral, a füstölt rozmaringos kacsamell szeleteket hidegen, szarvasgombás céklalekvárral, a grillezett, füstölt juhgomolyát leveles salátán, őrségi tökmagolajjal, pirított tökmaggal és balzsamecettel, a gombával töltött palacsintabatyut metélőhagymával és a grillezett libamájat tokaji aszúzselével és friss salátával. Ugye, hogy minden párosítás tökéletes?
Válogathatsz az olyan bográcsos ételek között, mint a magyar gulyás, a dunai halászlé mohácsi módra, a korhely halászlé tejföllel és citrommal, valamint a magyaros burgonyakrémleves kolbászchipsszel vagy pirított hagymával. De az isteni omlós marhapörkölt házi tarhonyával, a csirkepaprikás tejfölösen, galuskával és pirított hagymával, mi több a gombapaprikás galuskával sem maradhat le az étlapról.
A tradicionális hortobágyi húsos palacsintát, a lecsót, a kolozsvári töltött káposztát és a lecsós-rozmaringos sertéskarajt vajas, zöldfűszeres burgonyával autentikusan piros lábaskában tálalják eléd.
A busók kedvencei a serpenyőben vagy grillen készült fatányéros fogások, mint a sertésflekken tarjából többek között kakastaréj szalonnával, a házi fasírtgolyók padlizsánlekvárral és a serpenyős kolbászválogatás mézes-rozmaringos házi mustárral – no, meg persze mindegyik saláta vagy burgonyakörettel.
Szárnyas ételeket is találsz az étlapon, ha jobban kedveled a kétlábúakat, hiszen van zamatos baromfinyárs hagymával, bakonyi pulykamell klasszikus recept alapján készítve, magyaros grillezett libamáj friss lecsóval, konfitált fokhagymás kacsacomb párolt lilakáposztával és hagymás burgonyával, valamint van gyerekeknek való balatoni vitorlás sajtvitorlával.
A desszertek is különlegesen finomak és magyarosak a Busó Bisztróban tekintve, hogy házi lekvárral vagy mogyorókrémmel töltött palacsintával, Gundel-palacsintával, akácmézes mákkrémmel töltött vaníliafagyis palacsintával vagy somlói galuskával kedveskednek az édességre vágyó vendégnek.
A jelenkor követelményeinek megfelelően Wi-Fi internetelérés van az étterem területén, bár társaságban nemigen kell az okosteló, de ha munkaebédre mész, vagy e-mailt vársz, jó tudni, hogy ezzel sem lesz gond. Bankkártyával is tudtok fizetni, ha a bónusz tartalmánál többet ennétek-innátok.
Az ételekhez és a környezethez illeszkedve a kiszolgálás is igazi magyaros, azaz vendégszerető és udvarias!