Sütizni öröm. Ha jól csinálják, nem csak annak, aki megeszi, de annak is, aki készíti, bár az előre kevert porok, mesterséges színezékek, ízfokozók és hasonlók korában egyre több helyen felejtik ki az édességből a legfontosabb hozzávalót: a lelket. Márpedig anélkül annyi cukrot nyomnak bele, amennyit csak szeretnének, nem fogja elnyomni kóstoláskor azt az érzést, hogy valami hiányzik.
A Tompa utcában azonban van egy hely, egy apró mentsvár, ahol még szívvel készül az igazi, mennyei, feledhetetlen süti. Ez már rögtön az alapanyagokból is látszik: margarin helyett vajat, fehér liszt helyett bio, teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, magőrleményeket, növényi tejszín helyett termelői tejszínt használnak, és messzire kerülik az adalékanyagokat, lisztkeveréket, pudingporokat, színezékeket. Fehér cukrot is kizárólag a karamell előállításához használnak, egyébként gyümölcscukrot, termelői mézet, etiritet tesznek a sütikbe, amik így nem lesznek csömör, fojtóan édes ízvilágúak, inkább természetesek, lágyak, harmonikusak, és még egészségesebbek is.
Bónuszunkért cserébe most ennek a léleksimogató helynek az egyik klasszikusát kóstolhatod meg: fahéjas, roppanós keksz alap, lágy, selymes, helyben főzött tejkaramellbe ágyazott banán szelet, termelői tejszínhabbal megkoronázva. Ez a banános-karamellás süti, ami mellé most egy espressso – a környék egyik legerősebb és legfinomabb kávéja – vagy egy piros bogyós, gyümölcsös limonádé is jár.
És mert a sütizés olyan öröm, amiből csak még jobb lesz, ha megosztod valakivel – na nem a sütit, hanem az élményt! – kérheted bónuszunkat két fős változatban is, hogy másnak is jusson a jóból. Elvégre ezeket a süteményeket talán csak egyetlen dologgal lehet még jobbá tenni: egy jóízű beszélgetéssel fölöttük.