Nem marháskodunk, ha a marháról van szó, ez mégis csak egy drága és különleges hús, aminek az elkészítéséhez szerintünk csak annak érdemes hozzáfognia, aki tudja is, hogy mit csinál.
A Holló és Róka konyhájáról tudjuk, hogy komolyan veszik a marháskodást, nem is készítenek kevesebbet ebből a fenséges alapanyagból, mint Boeuf Bourgignon-t, azaz burgundi marhát, ami Marcel Proust és Alexandre Dumas mellé túlzás nélkül a nagy francia klasszikusok közé sorolható.
A sajtjairól és borairól híres Ráday utcai étteremben forrón tálalják a szaftos és omlós húst, és természetesen egy pohár merlot – 1 dl Montes Reserva Merlot (Chile) – is kerül a tányérod mellé, hiszen kár lenne nem megmutatni, milyen szépen kiemeli a hús telt ízeit ez az ital.
Élvezd a francia konyha remekeit a belvárosban, és hazafelé andalogva talán még a Dunát is a Szajnának nézed majd.
Menj el és kóstolj meg egy francia klasszikust!