Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás, anomális aroma, tölgyfahordós érlelés vagy csersav, és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat? Akkor itt a helyed!
Partnereddel most egy kitűnő bónusz keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatják a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.
Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőikből készült minőségi boraikon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.
Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?
A bónusz az alábbi időpontokban használható fel:
- 2020. január 17. péntek 19 óra
- 2020. január 18. szombat 19 óra
- 2020. január 24. péntek 19 óra
- 2020. január 25. szombat 19 óra
- 2020. február 6. csütörtök 19 óra
- 2020. február 12. szerda 19 óra
- 2020. február 13. csütörtök 19 óra
- 2020. február 20. csütörtök 19 óra
- 2020. február 26. szerda 19 óra
- 2020. február 27. csütörtök 19 óra
- 2020. február 29. szombat 19 óra
- 2020. március 1. vasárnap 19 óra
- 2020. március 4. szerda 19 óra
- 2020. március 5. csütörtök 19 óra
- 2020. március 11. szerda 19 óra
- 2020. március 12. csütörtök 19 óra
A főbb témakörök, melyekről szót ejtenek az este során (kérdésekkel a témák kismértékben változhatnak):
- Kóstolási ismeretek
- Fogalmak tisztázása
- Pohártípusok
- Kóstolási etikett
- Kóstolási praktikák
- Kóstolási szempontok
- Bor és ételpárosítás
- Ízkombinációk, elvek meghatározása
- Legfontosabb szőlőfajták
- Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük
- Világfajták, megjelenési területeik
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden
- Borkészítés folyamatának ábrázolása
- Borkészítési, tárolási technikák
- Magyarország borvidékei
- Borvidékeink és jellemzőik
- Jellemző szőlőfajták
- Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője
Az ismeretek átadásáról és a kóstoló kiváló borairól a Katona Borház gondoskodik. A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat.
Jelenleg 50 hektáron termesztenek szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken, 2006 óta pedig 2 hektárt művelnek Tokaj Hegyalján. A Balaton által nyújtott egyedi klímának köszönhetően ezen a vidéken termett borokra a finom szőlőillat és aromaanyagok, valamint kiegyensúlyozott, szép savak jellemzőek. A tokaji térségről származó borokat pedig méltán nevezik a borok királyának és a királyok borának.
Tedd különlegessé a jövő évet, tanulj valami izgalmasat egy igazán élvezetes program keretében, vagy lepj meg valakit karácsonyra ezzel az ínycsiklandó meglepetéssel!
Főbb szőlő- és borfajták:
- Chardonnay
- Irsai Olivér
- Rajnai Rizling
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Cabernet Sauvignon
- Semillon
- Merlot