Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás, anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat? Akkor itt a helyed!
Különleges ajándékot keresel szeretteidnek, ami nem fog a polcon porosodni, hanem valódi örömet okoz nekik? Akkor is a legjobb helyen jársz, hiszen az élménynél nem lehet szebb ajándékot adni!
Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor- és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatják a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.
Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőkből készült minőségi borokon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.
Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?
A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhetnek meg egy-egy pohárnyit és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, kenhető finomságokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthatnak.
A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.
Borfajták:
- Chardonnay
- Irsai Olivér
- Rajnai Rizling
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Cabernet Sauvignon
- Semillon
- Merlot
Főbb témakörök:
Kóstolási ismeretek
- Fogalmak tisztázása
- Pohártípusok
- Kóstolási etikett
- Kóstolási praktikák
- Kóstolási szempontok
Bor és ételpárosítás
- Ízkombinációk, elvek meghatározása
Legfontosabb szőlőfajták
- Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük
- Világfajták, megjelenési területeik
Szőlőtermesztés, borkészítés
- Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden
- Borkészítés folyamatának ábrázolása
- Borkészítési, tárolási technikák
Magyarország borvidékei
- Borvidékeink és jellemzőik
- Jellemző szőlőfajták
- Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője