A sumér-magyar rokonság még nem bizonyított, de a mexikói-magyart nyugodtan vehetjük annak, mert a két népet pillanatragasztónál is fixebben köti össze a nagy közös szenvedély: a gazdagon fűszerezett, tartalmas ételek szeretete. A mexikói városok utcáin egymást érik a sütödék, taqueriák, falatozók, a mexikói ember pedig véletlenül sem mulasztja el, hogy ezekbe betérjen. Ha ebédidő van, azért, ha uzsonnaidő van, azért, ha meg épp egyik sem, akkor természetesen azért.
Az élet titkát ráérsz kutatni, inkább fejtsük meg gyorsan, mi a titka a burritónak, amit enni fogsz. Az alapot a szaftosan elkészített, előre bepácolt hús adja (választhatsz csirkét, marhát, sertést), amelyet fekete babbal és/vagy rizzsel egy szép nagy búzatortillára terítenek, de természetesen vegetariánus betétet is rendelhetsz.
Erre jönnek a különféle salsák, mártások, amelyek a pikantériáról és a fűszerességről gondoskodnak. Ízesítsd burritód nyers paradicsomból készült salsával, amely elevenséget visz majd az ízekbe, és semmiképpen ne hagyd ki a mexikói ételek klasszikus tartozékát, a koriandert, amely frissen aprított zöld halmokban ragyog a pultban. Tedd pikánssá burritódat csípős jalapeño paprikával, lime-mal és kóstold meg hozzá a sült kukoricát.
És hogy miért olyan hangulatosak a budapesti Arriba Taqueria gyorséttermek? Azért, mert dizájnjuk, színeik megidézik a mexikói taqueriák, falatozók laza, barátságos hangulatát. Amint belépsz, azonnal Latin-Amerikában találod magad, egy hívogató taco bodegában.
Ez az bónusz csak a Bartók Béla úti Arriba Taqueriába érvényes.
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!