Információ
Cooky praktikus párolóedény mikrohullámú sütőhöz!A párolóedényben nem kell kavargatni az ételt, csak vizet öntünk alá, és belehelyezzük a párolnivalót.
Az így készített étel nemcsak egészséges, de magasabb a vitamintartalma, zsírmentes, ráadásul eredeti színét és aromáit is megőrzi. A párolóedény-hívők szerint teljesen más az ebben párolt zöldség íze, mint a simán megfőzött.
A főzési időt tovább gyorsíthatjuk azzal, hogy meleg vizet öntünk a párolóedény aljába.
A termék kíválóan alkalmas fagyasztott termék felolvasztására is!
Hasznos tanácsok pároláshoz:
■ A mélyhűtött és a friss zöldségeket – ha azok párolási ideje megegyezik – együtt is elkészíthetjük.
■ Az ételeket mindig sózzuk meg a párolás után, mert a gőz csökkenti a só erejét.
■ Ha a párolandó ételt tejszínnel, vajjal, olajjal, joghurttal, citrommal, zöldfűszerekkel, egyebekkel ízesítjük, akkor ezeket is a párolás végeztével adjuk hozzá: így megőrződik eredeti aromájuk, és állaguk is tetszetősebb marad.
■ Rizs és hüvelyesek párolása esetén ugyanannyi vizet tegyünk az edénybe, mint az alapanyagok mennyisége.
■ Ha halat párolunk, a párolóedényt kevés vajjal, olajjal kenjük meg.
100% Made in Italy! Olasz minőség és életérzés!