Rózsa, szellőrózsa, tulipán, szegfű, cseresznye virág, gyöngyvirág, pillangó orchidea, hortenzia - a világ csodái, ezúttal cukorba öntve. Torták, sütemények ehető díszei, melyek olyan szépek, hogy szinte kár lenne megenni őket - tanulj meg mindent, amit a cukorvirágokról tudni kell, és készíts magad is élethű cukorvirágokat!
Elsőre bonyolultnak tűnhet, de minden előképzettség nélkül, bárki számára könnyen elsajátítható - díjnyertes, profi cukrászok, aranyérmes cukorvirág készítő oktatók segítenek elkészíteni a speciális, ehető masszából készült szépségeket.
A cukorvirágról, a használatos eszközökről és az alapanyagokról egy rövid elméleti alapozó alatt mindent megtudhatsz, aztán pedig megformázhatod, festheted, sőt akár csokorba is kötheted a virágaidat. Tanuld meg az összetevők minőségének fontosságát, felhasználásuk és szerepük szerint, valamint tippeket, trükköket, praktikákat és ötleteket, amiknek segítségével otthon is profiként készítheted el a cukorvirágaidat!
A szervezők minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítanak, így csak az érdeklődésedre és a jó hangulatodra lesz szükség!
A tanfolyam alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé áll rendelkezésedre.
A kurzus tematikája:
- Regisztráció, bemutatkozás
- Mi is az a cukorvirág?
- Cukorvirág massza ismertetése ( recept)
- A cukorvirág készítéshez használt eszközök bemutatása (erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, kiszúrók és egyéb eszközök)
- Gél és porfestékek bemutatása, használata, többféle festék kipróbálása
- Virágok elkészítése a gyakorlatban, formázás, kiszúrás, erezés, szárítás, festés, színezés, virág összeállítása, szárítása
- Fotózás az elkészült virágokról
- Tanácsok, tippek, fortélyok, tárolás
- Dobozolás, az elkészített virág(ok) elszállítása