A nagyi fonott kalácsához hasonlóan foszlósat még sehol nem ettél? Kíváncsi vagy, mi lehet a kollégád gyümölcsös pitéjének a titka? Szeretnél te lenni az, akinek a habos fánkjaitól mindenki álla leesik?
Azokra, akik ismerik a foszlós és ropogós tészták és a finom sütemények titkát, sokszor mágusként tekintünk, pedig ők sem varázs fakanállal dolgoznak, csak van tapasztalatuk, meg egy jó receptjük – de hová menj, ha azt szeretnéd, hogy neked is legyen?
Ezen a három órás kurzuson megtanulhatod a három alaptésztát, amik ismeretével magabiztosabban állsz neki mindenféle cukrászsüteménynek. Készítetek egy égetett tésztát, ami többek között a képviselőfánk, a profiterol, és eclair fánk alapja. Ezt különféle krémekkel töltitek meg. A következő alaptészta a klasszikus pate brisse, vagyis az omlós vajas tészta, ez különféle piték alaptésztája, mindenki készít belőle egy kis édes vagy sós pitét izgalmas töltelékekkel. A harmadik tésztaféle a kelt tészta, ebből is az alap kalácstésztát fogjátok elkészíteni, melyet magokkal vagy egyéb izgalmas fűszerekkel tudtok kombinálni. Mindenki elkészít egy kicsi kalácsot vagy csavart kiflit.
Az elkészült alkotások hazavihetőek vagy a helyszínen elfogyaszthatóak. A tanfolyamon elhangzottakról receptkönyvet küldenek e-mailben.
A kiscsoportos, gyakorlat-orientált oktatáson mindent megtanulhatsz ezekről a tésztákról a cukrász oktató segítségével.