Információ
A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír (Oleum Cocois) a kókuszpálma (Cocus nucifera) termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj.A kókuszvaj olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!
Kókuszolaj használata:
A kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Nincsen kókusz aromája, az evvel készülő ételek ízvilágát nem befolyásolja. Diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra. Fogyókúrák során szintén hasznos kiegészítő, mert a szénhidrátokhoz hasonlóan zsírként nem raktározódik a szervezetben. Koleszterinmentes.
Összetevők: 100% kókuszzsír
Felhasználása: sütéshez, főzéshez
Nem hidrogénezett !
Száraz, hűvös helyen tárolandó !
Származási hely: Indonézia