Szeretnél továbblépni, és jobban elmélyülni a cukrászat apró rejtelmeibe és titkaiba? Elégedett voltál az alaptanfolyamon tanultakkal, és jól érezted magad
Hasznos volt számodra, és olyan segítséget és tudást kaptál, amit kamatoztatni fogsz tudni a jövőben munkáid során? Sok olyan tudás van még, amit eddig nem tanultál meg, és szeretnél további kérdéseidre választ kapni?
Akkor jelentkezz most az Édesmester hobbicukrász 2 haladó tanfolyamra!
Amennyiben Neked is komoly szándékod van a cukrászat, a sütemény és tortadíszítés területén, akkor igazán jó helyen jársz, mert kimondottan Neked szól 4 alkalmas „Édesmester” 2. haladó tanfolyam, amely részben az alap tanfolyamra épül, és tovább visz a megkezdett tanulás útján.
A négy alkalom tematikáját úgy állították össze, hogy a tanfolyam elvégzése után még magasabb szintre juthass! Eddigi több száz tanuló visszajelzése alapján nagy szükség van oktatásaikra, mert sok esetben rengeteg részletet náluk tanulnak meg nebulóik akár még úgy is, hogy szakirányú oktatáson vesznek vagy vettek részt korábban!
Céljuk is az, hogy olyan dolgokat tanítsanak számodra mestercukrászaik segítségével, amely tudást csak náluk tudod magadba szívni és begyakorolni.
Tanfolyamuk kimondottan hobbicukrászoknak, háziasszonyoknak, és akár csak a cukrászat iránt érdeklődőknek szól, egymásra épülő tematikus oktatással.
Tapasztalatuk alapján viszont látjuk, hogy sok esetben akár hobby, de végzett cukrászok is részt vesznek programjaikon.
Kis létszámú, 9-10 fő, családias, vidám hangulatú oktatásaikon profi cukrászoktól tanulhatod meg a tortakészítés és díszítés fortélyait. A résztvevők nem csupán egy bemutató jellegű tanfolyamot kapnak, hanem mindenkinek egyénileg is segítünk az interaktív foglalkozásokon.
Napjaink közkedvelt DIY ( „Do it yourself” ) jelentése ránk is igaz, csináld magad saját tortáidat és fogyaszd el,vagy vidd haza szeretteidnek és büszkélkedj velük!
Cukrászmestereik, oktatóik Rád figyelnek, hogy mindent megtanulj náluk az adott témákban. Rendelkezésedre állnak a legprofibb eszközök, anyagok, melyekkel saját magad készítheted el tortáidat. Kurzusaikon mindent megtanulhatsz az édességek világáról, amiben eddig akár bizonytalan voltál.
Hiszen abban, hogy a tortadíszítés, a tortadesign készítés elsajátítása egy kreatív és alkotó tevékenység, mely szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi maradandó élményt ad résztvevőinknek.
MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNÖD?
- A tanfolyam egyedülálló abban a tekintetben, hogy tényleg mindenki maga készíti a saját tortáját!
- Tanulj meg úgy díszíteni, hogy minden alkalommal sikerüljön, amit készítesz!
- Tanuld meg az összetevők minőségének fontosságát, ízük és szerepük szerint!
- Vegyél részt minden egyes lépésben, hogy magad is megtapasztald és megtanuld, mi hogyan működik, és hogyan kell használni a gyakorlatban!
- Tanulj tippeket, trükköket, praktikákat és ötleteket, aminek segítségével otthon is profiként készítheted el szeretteid tortáit és édességeit!
- Oktatásuk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll.
- A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntik újdonsült vagy haladó „Édesmestereinket”
- A haladó tanfolyamra való jelentkezésnek és elvégzésének nem feltétele az alap tanfolyamon való részvétel!
Első foglalkozás – Csokoládé fantázia torta töltése és burkolása, csokoládé díszítési technikák a gyakorlatban (16 cm kakaós piskóta torta)
- Résztvevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, felmerülő problémák, eddigi nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
- A tanfolyam felépítésének, alapanyagoknak és eszközöknek ismertetése
- Kakaós piskóta torta betöltése csokoládé krémmel, a betöltés gyakorlása és megtanulása a tökéletes torta forma eléréséért, hűtés
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a csokoládé dekorációs elemek készítéséről
- A spinelős technika ismertetése és bemutatása, gyakorlása
- Csoki szivar, csoki legyező készítése, csoki rács, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései
- Buborékos csokoládé dekorációk, csokoládé lapok készítése
- Plasztik csokoládéval való munkák és díszítési lehetőségek
- Szúrt csoki virágok, csoki levél, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
- Csokoládé formák öntési technikái a gyakorlatban, színezéseik
- Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
- A csokoládé torta bedíszítése az elkészített csokoládéból készült dekorációs elemekkel
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db saját készítésű csokoládé torta elvitele
Második foglalkozás – Royal icing, azaz a glazúr technikák a gyakorlatban (minitorta készítése és díszítése)
- Piskóta torta betöltése vaníliás, epres vagy karamellás vajkrémmel, hűtése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyagokkal való munka gyakorlása
- Az íróka anyagának összeállítása
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a glazúr technikákból
- Szilikonos mintanyomás, tortadíszítő alap motívumelemek megismerése
- Színezés, színes glazúr technikákkal való díszítés
- Stencil technika a gyakorlatban
- Díszítő írás gyakorlása, különböző motívum elemek írókázása
- A minták kihúzása, színezése, glazúr technika gyakorlása, a torta külső díszítése a bemutatott és gyakorolt technikákkal
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db saját készítésű torta elvitele
Harmadik foglalkozás – A népszerű cukorcsipke díszítési technika és az airbrush festési technika (16 cm piskóta torta)
- Piskóta torta betöltése vaníliás, epres vagy karamellás vajkrémmel, hűtése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyagokkal való munka gyakorlása
- Szilikonos cukorcsipke formák megismerése, bemutatása
- Cukorcsipke díszítési technikák bemutatása a gyakorlatban
- Cukorcsipke anyagának használata a gyakorlatban, szárítás
- Kb. 1 órás cukrász bemutató, a cukorcsipke bemutatása és a kész motívumok felhelyezése a tortára
- Az Airbrush eszközök megismerése, használata a gyakorlatban
- A festékszóró, és a festékek megismerése, fújás kipróbálása
- A festékszóró használata, először papíron gyakorlás, majd az egyedi torta megfestése
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db saját készítésű torta elvitele
Negyedik foglalkozás – Női táska formatorta formázása, töltése, díszítése az eddig tanult technikákkal
- A cukrász által előre elkészített piskóta formázása, kifaragás, betöltése a tanult technikákkal, előre kiválasztott ízű pudingos vajkrémmel, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal a női táska formatortán, fondant burkolás, színezés
- Készítsd el az általad megálmodott egyedi táskádat tortából, akár egy képről cukrászmesterük segítségével! Melyik a kedvenc táskád? Formázd meg és készítsd el másolatát tortából!
- Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás, cipzár technika, csatt készítése, virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve, glazúr, csipke, esetleg airbrush festés díszítés használata
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db női táska formatorta elvitele